Crnogorci odlični na prvenstvu Evrope i Rim openu

Proteklih pet dana u Rimu održano je prvenstvo Evrope u brazilskoj džiju-džici, kao i Rim open. Ovaj veliki sportski događaj okupio je 1600 takmičara koji su se u "vječnom gradu" nadmetali za medalje. Na pomenutom šampionatu nastupili su trofejni crnogorski takmičari u ovoj borilačkoj disciplini - Mladen Jokmanović, Marko Jokmanović i Srđan Bošković. 
Crnogorci odlični na prvenstvu Evrope i Rim openu
A.P.
A.P.Autor
Portal AnalitikaIzvor

Na prvenstvu Evrope u disciplini No Gi do zlatne medalje i druge evropske titule u karijeri došao je Srđan Bošković u diviziji braon pojaseva.

dziu2

Bošković je i apsolutnoj kategoriji savladao tri protivnika, što mu je donijelo zlato, dok je ulaz u apsolutnu kategoriju zaradio osvajanjem bronze u težinskoj kategoriji.

dziu3

U diviziji crnih pojaseva nastupila su braća Jokmanović. Mladen Jokmanović uspio je da osvoji evropsku bronzu, po treći put u karijeri, a drugi put u najprestižnijoj diviziji crnih pojaseva, dok je Marko Jokmanović zaustavljen u četvrtfinalu svoje kategorije.

dziu4

Kao uvod prvenstvu Evrope, održao se Rim open, u disciplini Gi, na kojem je podgorički trojac takođe bio uspješan.

dziu5

Naime, Jokmanovići su osvojili bronze u diviziji crnih pojaseva, dok je u diviziji braon, Bošković osvojio zlato u težinskoj i bronzu u apsolutnoj kategoriji.

Portal Analitika