Politika

Potvrđena kandidatura Dobrila Dedeića

Državna izborna komisija (DIK) potvrdila je danas kandidaturu Dobrila Dedeića za predsjednika Crne Gore.
Potvrđena kandidatura Dobrila Dedeića
Portal AnalitikaIzvor

Srpska koalicija, koja je predložila da Dedeić bude njihov kandidat na predsjedničkim izborima, zahvalila je članovima, aktivistima i simpatizerima tog saveza "koji su doprinijeli da srpski kandidat učestvuje na ovim izborima".

"Dobrilo je jedan od nas kojima je srpstvo iznad svega. Zato smo uvjereni da će izborni rezultat srpskog kandidata biti šok za sve koji očekuju da srpsku nacionalnu energiju u biračkom tijelu koriste za lične projekte i dnevni politički profit. Dolazi vrijeme kada će se precizno znati ko je za Evropsku uniju, a ko protiv; ko je za ujedinjenje sa Srbijom, a ko za krečenje Milove Crne Gore; ko je za NATO pakt i ko je za vojne i ekonomske integracije sa Rusijom", saopštio je šef Dedeićevog izbornog štaba Robert Žižić.

On je kazao da su predsjednički izbori i svojevrsni popis punoljetnih Srba u Crnoj Gori.

 "Čisto da znamo koliko nas ima", dodoa je Žižić.

Rok za predaju kandidatura za predsjedničke izbore, koji će biti održani 15. aprila, ističe sjutra u ponoć. Državna izborna komisija (DIK) trebalo bi da do 28. marta proglasi izbornu listu.

Kandidaturu je danas DIK-u predao kandidat većeg dijela opozicije Mladen Bojanić, a u subotu su to uradili predsjednik Demokratske partije socijalista Milo Đukanović i predstavnik Srpske koalicije Dobrilo Dedeić.

DIK je do sada potvrdio predsjedničke kandidature Hazbije Kalača, Vasilija Miličkovića, Marka Milačića i Draginje Vuksanović.

Portal Analitika