Košarka

Vujošević: Ponašaju se kao da ja dugujem njima, a ne oni meni

Najtrofejniji trener u istoriji Partizana, Duško Vujošević, iznenađen je najnovijom reakcijom predsjednika kluba iz Humske, Ostoje Mijailovića.
Vujošević: Ponašaju se kao da ja dugujem njima, a ne oni meni
Portal AnalitikaIzvor

Prvi čovjek crno-bijelih je u ranijem intervjuu za "Sport klub", između ostalog, istakao da mu "ne pada na pamet da razgovara sa Vujoševićem" i da su bivši trener i nekadašnje rukovodstvo "sami sebi ostali dužni."

"Ljudi koji su sada u Partizanu ne ponašaju se ni najmanje fer kad sam ja u pitanju. Novac koji se meni duguje su lični dohoci, plate, nijesu to nikakve premije, niti za rezultate, niti za prodaju igrača, nego osnovne plate na koje imam potpunu moralnu, pravnu i svaku drugu osnovu za potraživanje," kaže Vujošević za "Sport klub" i nastavlja:

"Prvo sam čekao dvije godine. Sada su u pitanju dvije rate, svaka je trebalo da dođe na naplatu oko 1. septembra 2016. i 2017. i pri kraju druge godine čekanja uputio sam zahtjev FIBA, odnosno BAT. Nijesam imao nikakvu drugu mogućnost naplate, niti je bilo ko razgovarao sa mnom da pokuša da objasni bilo što. S obzirom da sam pokazao više nego dovoljno strpljenja, a radi se o sredstvima koje je trebalo da dobijem prije sedam ili osam godina, morao sam da reagujem. Iz kluba su odmah obajavili kao da ih ja spriječavam da naprave tim za ovu sezonu, a od momenta kad sam podnio tužbu, oni su doveli pet, šest ili sedam stranaca. Vidite koliko sam ih ja onemogućavao i blokirao. Dok se BAT pokrene, dok se uplate sredstva, donese odluka o zabrani dovođenja igrača - to je mnogo vremena i oni su napravili kompletan tim za ovu sezonu. Oni se ponašaju kao da ja dugujem njima, a ne oni meni."

Vujošević je nekoliko puta ponovio da je vrlo razočaran odnosom prema njemu, kao i da nikada nije vrijeđao Mijailovića.

"Ja njega nijesam vređao, već sam odgovorio na neke njegove istupe u medijima da dugovi Partizana proizilaze iz mog vremena. Navodno, ja sam o svemu odlučivao pa sam samim tim čovjek koji je te dugove napravio i sada kao potražujem da mi se oni vrate. On je rekao da će kao da nađe ta sredstva zato što sam ja bolestan. Stvarno nekorektna i neljudska priča. Kad god ga vidim u medijima očekujem da će javnost da obavijesti da je isplatio te dvije rate, a ne da priča o dugovima koji su sedam godina stari. On ih nije napravio, ali je on prihvatajući da bude predsjednik Partizana automatski prihvatio sve obaveze koje je klub imao. I kao što je prihvatio sve rezultate i tradiciju kluba, nažalost, prihvatio je i ne male obaveze koje klub ima prema raznim ljudima", kazao je između ostalog Vujošević.

Portal Analitika