Fudbal

Prvi strijelac lige preminuo tokom meča

Na današnjoj utakmici između Marsonije i Slavonije u Slavonskom Brodu fudbaler domaćeg tima, 26-godišnji Bruno Boban, preminuo je nakon što mu je pozlilo u uvodnim minutima meča, javljaju hrvatski mediji.
Prvi strijelac lige preminuo tokom meča
Portal AnalitikaIzvor

Boban se srušio na teren u sedmom minutu utakmice. Nekoliko trenutaka prije stravičnog događaja, nesrećni mladić pogođen je loptom od strane protivničkog igrača, a kada se srušio na travu prvi su mu u pomoć pritrčali saigrači i klupski ljekar.

Nakon pet – šest minuta na teren je stigla i ekipa Hitne pomoći. Reanimacija je trajala 40 minuta, ali ljekari nijesu uspjeli da Bobana vrate u život.

"Sve se dogodilo u sedmom minutu, bio je između dva igrača nakon čega je pao na travnjak. Ljekari su odmah zvali Hitnu, pokušavali su da ga reanimiraju, ali nije bilo pomoći. Svi smo u šoku, cijela svlačionica plače. Lekari su rekli kako mu je pukla srčana aorta'", rekao je saigrač preminulog fudbalera Hrvoje Mišić, a prenosi 24 sata.

Na Fejsbuk stranici Treće lige Hrvatske navode da je Bruno brat Gabrijela Bobana koji igra u hrvatskom prvoligašu Osijeku.

Dodaju da je igrao na desnom krilu, a bio je najbolji strijelac Treće lige sa 12 postignutih golova tokom ove sezone.

Karijeru je počeo u Zagrebu, a u Marsoniju je stigao upravo iz današnjeg rivala Slavonije.

Portal Analitika