Politika

Vuksanović: U Bjelopavlićima zapuštena putna infrastruktura

Kandidatkinja za predsjednicu Crne Gore dr Draginja Vuksanović posjetila je Danilovgrad gdje je razgovarala sa gradjanima i obišla nekada renomirane kompanije Danilovgrada i Spuža koje su uništene pogrešnom ekonomskom politikom čime je veliki broj gradjana ovog kraja ostao bez posla.
Vuksanović: U Bjelopavlićima zapuštena putna infrastruktura
Portal AnalitikaIzvor

 „Nekada je u Danilovgradu bilo 20-ak renomiranih fabrika i kompanija, a gotovo da nije bilo nezaposlenog Bjelopavlića. Fabrika stanova je zapošljavala 800 radnika i bila je angažovana na brojnim gradjevinskim projektima po  Crnoj Gori – danas su ostale samo ruševine. Moderna ciglana koja je ugašena prije gradjevinskog buma kako bi se otvorio prostor za tajkunske firme i privilegovane pojedince da zaradjuju ogroman profit“, kazala je Vuksanović.

Ona je kazala da je Spuž, ne tako davno, bio snažan privredni centar Bjelopavlića -od Spuškog mlina, fabrike stočne hrane, krečane, DOO Mermer kao i brojnih farmi od čega danas gotovo da nema ništa.

Vuksanović je navela da je putna infrastruktura koja prolazi kroz srce bjelopavlićke ravnice potpuno zapuštena - stari put od Podgorice do Spuža koji je u užasnom stanju kao i put preko Martinića.

„Ljudi ovog kraja kao i cijele Crne Gre žele tako malo a to je pravda i pristojan posao“ kazala je Vuksanović i dodala da su građani Crne Gore svoji na svome, a ne najamnici na privatnom posjedu.

„Mi želimo slobodnu državu, dostojnu svih žrtava naših predaka, u kojoj će dobro da žive svi a ne nekolicina. 15. aprila ćemo pobijediti otudjenu partijsko-tajkunsku „elitu“ koja je zarobila državu i otvoriti put promjenama na svim nivoima. Takvim promjenama koje će vratiti državu svim njenim gradjanima“, zaključila je Vuksanović.

Portal Analitika