Košarka

Rivalstvo u pet dvorana

Nedjeljni, sedmi meč Budućnost Volija i Cedevite biće najbitniji do sada - drugi duel polufinala ABA lige za Zagrepčane je i potencijalno posljednji u takmičenju ove sezone.
Rivalstvo u pet dvorana
ArenaIzvor

Podgoričani u Zagrebu imaju šansu da ovjere finale. Interesantno, u dosadašnjih šest utakmica, ovi rivali igrali su u pet različitih dvorana! Finale Super kupa Aba lige u ,,Topolici“ u Baru, zatim mečevi u podgoričkoj dvorani ,,Verde“, zagrebačkom ,,Domu sportova“ i dvorani ,,Dražen Petrović“, i dva puta u ,,Morači“ - do narednog, nedjeljnjeg duela, ponovo u ,,Domu sportova“. Trenutan skor u sezoni je 5-2 za crnogorskog prvaka.

 Mnogo bitnije, u ,,Domu sportova“ Budućnost Voli nanizala je tri pobjede, ovo gostovanje joj prija. - Sve ekipe koje su u polufinalu imaju taj kvalitet da mogu da pobijede u gostima. Mogla je i Cedevita u prvom meču, bila je izuzetno blizu. Da li je pritisak na njima? Mi ne idemo u Zagreb sa idejom „Imamo još jednu šansu kući“! To je normalno - kazao je trener Budućnost Voija Aleksandar Džikić.

MORA BOLJE

 Svi akteri meča su složni, kao i regionalna košarkaška javnost, da je Cedevita odigrala izuzetan meč prošle nedjelje u Podgorici, pa ipak izgubila prvi polufinalni duel ABA lige. Domaćin je dočekao inspiraciju Nemanje Gordića u finišu i tako ,,ispeglao“ greške u igri, ali u Zagrebu mora bolje. - Nama je najbitnije da vidimo što se to sve dešavalo u prvom meču i što može bolje da se uradi. A ja mislim da ima dosta toga. Imali smo vrlo mali broj izgubljenih lopti tokom meča i to je odlično. Ono što mi se nije svidjelo je treća četvrtina kada smo pokušali da se nadmećemo sa njima u ofanzivnoj fazi igre - objasnio je Džikić. Ekipa je gubila sa četiri poena razlike 40 sekundi prije kraja meča, a preokretu su kumovale i greške Cedevite. Sve to je opomena pred drugi meč polufinala.

TALENTOVANIJI ALI…

 Džikiću se posebno nije dopao ,,mek“ pristup i nešto rasterećenija igra u uvodnom dijelu drugog poluvremena. Individualni kvalitet na strani je Cedevite, što iziskuje angažovaniju timsku igru od Budućnost Volija. - Oni su prosto talentovaniji, nema tu dileme. Stegli smo na kraju, završilo se kako se završilo... Mislim da je bilo previše lako za Cedevitu u trećoj dionici. Tu najviše zamjeram igračima i oni to znaju. Mnogo je teško kontrolisati Čerija, kad uđe u seriju... To je mnogo kvalitetan igrač, najopasniji kada nosi igru. Ono što Amerikanci kažu, ,,ball to guy“, dajte mu loptu u ruke i napraviće vam probleme. Mnogo neprijatan za protivnike. Zato mnogo je važno da se greške ne nabiju pod tepih - napomenuo je Džikić. Ekipa Budućnost Volija danas putuje za Zagreb, gdje je u nedjelju u 18 časova čeka drugi meč ABA polufinala.

Portal Analitika