Društvo

Milenijum i Trg nezavisnosti bez osvjetljenja od 20:30 do 21:30

Glavni grad će i ove godine uzeti učešće u akciji Sat za planetu, tako što ćemo ugasiti svijetla na mostu Milenijum i Trgu nezavisnosti u periodu od 20:30h do 21:30h.
Milenijum i Trg nezavisnosti bez osvjetljenja od 20:30 do 21:30
Portal AnalitikaIzvor

''U cilju zaštite i očuvanja životne sredine, Glavni grad se sa zadovoljstvom odaziva akcijama kojima se nastoji ukazati  na važnost zdravog prirodnog okruženja i održivu budućnost naše planete. Centralni događaj će biti organizovan na Trgu nezavisnosti sa početkom u 19:30h, gdje će se građanima, između ostalih, obratiti i predstavnik Glavnog grada i ukazati na odgovornost koju svi imamo prema sredini u kojoj živimo. Podsjećamo, Sat za planetu je globalna akcija za borbu protiv klimatskih promjena, koja je prvi put održana 2007. godine u Sidneju, nakon čega je postala opšteprihvatljivi koncept djelovanja u zaštiti planete'', navodi se u saopštenju.

Kako dodaju ovom akcijom se ukazuje problematiku klimatskih promjena, a jedna od poruka svakako se odnosi na prekomjernu potrošnju prirodnih resursa. 

''Stoga su ovi datumi dobar povod da se pokrenemo i preduzmemo određene korake za očuvanje i unapređenje životne sredine našeg Grada. Nažalost, svjedoci smo da je usljed neadekvatnog ljudskog djelovanja, planeta u velikoj mjeri ugrožena, te ovakva akcija ima za cilj i edukaciju građana o racionalnom korišćenju energije i pruža mogućnost da udruženim snagama, gašenjem svijetla na 60 minuta, simbolično skrenemo pažnju na činjenicu da su prirodni resursi ipak ograničeni i da ih treba koristiti na održiv način. Ovim putem pozivamo građane da podrže ovu aktivnost, tako što će gašenjem svijetla u periodu od 20:30h do 21:30h uzeti učešće u pomenutoj globalnoj kampanji i time dati doprinos zaštiti životne sredine i očuvanju planete'', zaključuje se u saopštenju.

Portal Analitika