Društvo
  • Portal Analitika/
  • Društvo /
  • Stijepović: Opština Zeta i mještani organizovano protiv poplava, još jednom se pokazala soldiranost

Stijepović: Opština Zeta i mještani organizovano protiv poplava, još jednom se pokazala soldiranost

Nadležne službe redovno kontrolišu stanje u ugroženim mjestima u Zeti i po potrebi distribuiraju vodu, a na raspolaganju su 24 sata za građane tih područja, obvijestili su gradonačelnika Podgorice Slavoljuba Stijepovićapredstavnici ove Opštine u okviru Glavnog grada.
Stijepović: Opština Zeta i mještani organizovano protiv poplava, još jednom se pokazala soldiranost
Portal AnalitikaIzvor

Gradonačelnik Podgorice Stijepović i predsjednik Opštine Golubovci Dušan Radonjić obišli su danas kritična područja i razgovarali sa mještanima. Konkretnih zahtjeva za evakuaciju, postavljanje brana za sprječavanje poplava i ispumpavanje vode još nije bilo.

“U komunikaciji sa službama koje su na terenu, kao i građanima, evidentno je da Opština Golubovci čini sve da pomogne mještanima ovih područja, kao i da se situacija redovno prati. Glavni grad je na raspolaganju kako institucijama tako I mještanima, svima kojima možemo pomoći, jer nećemo dozovoliti da neko ostane nezbrinut u slučaju da voda uđe u kuće”rekao je graonačelnik Stijepović. On je pohvalio napore lokalne uprave, kao i svih građana Zete, gdje se još jednom pokazala solidarnost, dobri odnosi i jedinstvo mještana ovog kraja. Nadamo se i očekujemo da će situacija i dalje biti pod kontrolom, a Glavni grad je na raspolaganju svakog minuta za svu neophodnu pomoć, rekao je Stijepović.

“Teren od Vranjine, preko Kurila, Bistica, dijela Berislavaca, odnosno Plavnice i Gostilja, obilazimo dva puta dnevno, a po potrebi i češće. Imamo redovnu komunikaciju sa mještanima, a građanima smo svi na usluzi u punom kapacitetu”, obavijestio je predsjednik Opštine Radonjić gradonačelnika Stijepovića, podsjećajući da Služba zaštite Glavnog grada distribuira vodu od Ponara preko Bistrica, Kurila, Bijelog Polja, odnosno Berislavaca i Gostilja. U Vranjini se voda ne distribuira zbog toga što su nadležne ekipe uradile analizu koja je pokazala da je ispravna za piće.

010-3

“Nijesmo imali nijedan poziv vezan za evakuaciju, a obaviješteni smo da se nekoliko porodica iselilo kod rodbine. Trenutno obezbjeđujemo smještaj za porodicu Beriša koja se iselila iz kuće koja je bila u lošem stanju, ali nije poplavljena. Pratimo stanje, koje je pod kontrolom”, istakao je Radonjić.

Nažalost, vremenske prilike nam ne idu na ruku, a otpust akumulacija je veliki.

“Situacija se prati iz sata u sat, u komunikaciji sa Direktoratom za vanredne situacije Ministarstva unutrašnjih poslova, kao i Službom zaštite Glavnog grada koji sa nama i obilaze teren, distribuiraju vodu i na usluzi su građanima 24 sata”,  istakao je Radonjić.

Portal Analitika