Abiznis

Luka Bar brend lider jugoistočne Evrope

Kompanija “Luka Bar “ AD dobitnik je prestižne nagrade “Brand leader award”, kao lider u postavljanju novih standarda u kvalitetu, profesionalnosti, pouzdanosti i konkurentnosti u oblasti lučkih usluga za pretovar i skladištenje tečnih i rasutih tereta u regionu jugoistočne Evrope.
Luka Bar brend lider jugoistočne Evrope
Portal AnalitikaIzvor

Priznanje je 22. marta u Sava centru u Beogradu, primio izvršni direktor Luke Bar, mr Zarija Franović. Dodjeli nagrade prethodila je uspješna i zapažena prezentacija kompanije koju je Franović održao u sklopu biznis konferencije “Transport i logistika Jugoistočne Evrope i Dunavskog regiona-TIL 2018”, koja se tradicionalno održava pod pokroviteljstvom Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Republike Srbije.

Konferencija okuplja preko 500 učesnika - relevantnih aktera tržišta transporta i logistike jugoistočne Evrope i predstavnika državnih institucija i strukovnih udruženja, ne samo zemalja Evropske unije, već i Turske, Rusije, Kine.

Nagrada “Brand leader award” dodjeljuje se na osnovu niza standardizovanih kriterijuma koji podrazumjevaju profesionalnost, inovativnost i visok stepen tržišne prepoznatljivosti.

Istakavši značaj ovog priznanja za Luku Bar, Franović je kazao da ono predstavlja uspjeh svih zapošljenih, naročito onih koji direktno rade na pretovaru tereta i često posao u nimalo lakim uslovima završavaju i prije predviđenih rokova.

“Ova nagrada nas čini ponosnim, ali i obavezuje da radimo i ostvarujemo još bolje rezultate poslovanja. Pretovar u 2017.godini porastao je za 525.000 tona ili 41% više tereta u odnosu na 2016.godinu. Očekujemo i činimo na poslovnom planu sve što je potrebno da se dinamika rasta parametara poslovanja nastavi i u 2018.godini i odlučno idemo na pretovar od 2.000.000 tona godišnje. Osim što radimo na rastu pretovara, koncentrisani smo i na promjenu strukture tereta, dovođenje novih roba u luku- kao što je  petrolkoks koji uskoro očekujemo, zatim valorizaciju svih kapaciteta i resursa Luke Bar, stavljanje u punu funkciju Slobodne zone. Pred nama je ogroman i zahtjevan posao, koji smo dobrim dijelom već i započeli, a ovakva priznanja me čine još sigurnijim da smo na dobrom putu”- zaključio je Franović obraćajući se učesnicima konferencije “TIL 2018”.

Portal Analitika