Ostalo

Sve spremno za Ultramaraton Montenegro 2018

Tradicionalni 18.Međunarodni Ultramaraton Montenegro 2018 na 50km koji se održava pod geslom Dan trčanja  Podgorice ,a koji je  ujedno zvanično Prvenstvo Crne Gore  na 50km  za seniore i seniorke, u sklopu kojeg će se  održati veliki broj trka  za učenike osnovnih i srednjih škola ,kao i Prvenstvo Crne Gore na 5km za seniorke i juniorke i Prvenstvo Crne Gore na 10km za seniore i juniore.Manifestacija se po Kalendaru ASCG održava u subotu 31.marta na stazi u ulici crnogorskih serdara ispod Ljubovića sa starom i ciljem kod hotela“City“, dugoj 1km.Pokrovitelj ove manifestacije  je Sekretarijat za kulturu i sport Glavnog grada . Tehnički organizator manifestacije je ATK“Podgorički maraton“ kao i Atletski Savez Crne Gore.
Sve spremno za Ultramaraton Montenegro 2018
Portal AnalitikaIzvor

-Osta­lo je još dosta vremena da pri­pre­mi­mo i spro­ve­de­mo sve obave­ze i za­dat­ke na or­ga­ni­za­ci­ji ove zna­čaj­ne sport­ske ma­ni­fe­stacije , ko­jom ujed­no i otva­ra­mo atlet­sku se­zo­nu u glav­nom gra­du.U sklo­pu ma­ni­fe­sta­ci­je odr­ža­će se i po­je­di­nač­no Pr­ven­stvo Cr­ne Go­re za atle­ti­ča­re i atle­ti­čar­ke na pu­tu – ce­sti na 5.000 i 10.000 m i Pr­ven­stvo Cr­ne Go­re na 50 km, re­kao je se­kre­tar ma­ni­fe­sta­ci­je Mi­lan Madž­galj.

– Ovo je još jed­na od ak­ci­ja či­ja je su­šti­na da   dje­cu i omla­di­nu otrg­ne­mo od po­ro­ka, sklo­ni­mo ih sa uli­ca i usmje­ri­mo na ba­vlje­nje spor­tom i promovišemo zdrave stilove života . Za­to smo za­mi­sli­li i da or­ga­ni­zu­je­mo tr­ke za uče­ni­ke osnov­nih i sred­njih ško­la sa pod­ruč­ja glav­nog gra­da i  uvedemo po­seb­ne ka­te­go­ri­je za ak­tiv­ne atle­ti­ča­re. Želimo da nastupe sve osnovne i srednje škole sa područja glavnog grada,gdje proglašavamo i tri najuspješnije osnovne i srednje škole kao i najbolje profesore za koje smo obezbijedili specijalna priznanja.

Prijavljivanje za sve kategorije na manifestaciji je na lice mjesta na dan takmičenja od 08:30 do 09:30 časova kod hotela “City”.

Na­sta­vi­će­mo sa tra­di­ci­jom odr­žanja me­mo­ri­jal­nog mi­tin­ga u ba­ca­nju ku­gle „Vo­jo Vra­čar“ za uče­ni­ke osnov­nih i sred­njih ško­la, ju­ni­o­ra i se­ni­o­ra,veterana u mu­škoj i žen­skoj kon­ku­ren­ci­ji na bacalištu u Tološkoj šumi.

Pro­mo­ter i ovogodišnjeg ul­tra­ma­ra­to­na je Mi­le­ta Bo­žo­vić iz Nik­ši­ća, pr­vi Cr­no­go­rac ko­ji je is­tr­čao 100 km, dok će zva­nič­ni de­le­gat tak­mi­če­nja bi­ti Todor Brajković iz Podgorice.

Na ma­ni­fe­sta­ci­ji se oče­ku­je na­stup tak­mi­ča­ri  iz Bosne i Hercegovine, Ru­si­je, Al­ba­ni­je i Cr­ne Go­re, re­kao je Mi­lan Madž­galj.

 

Portal Analitika