Fudbal

Sautgejt: Baš me briga šta misli Džonson, meni je u Rusiji bilo prijatno

Selektor Engleske i bivši engleski reprezentativac Garet Sautgejt žestoko je odgovorio ministru spoljnih poslova Britanije Borisu Džonsonu, koji je Mundijal u Rusiji uporedio sa Olimpijskim igrama u Berlinu 1936. godine i pozvao Englesku na bojkot Svjetskog prvenstva.
Sautgejt: Baš me briga šta misli Džonson, meni je u Rusiji bilo prijatno
sportske.net/Portal AnalitikaIzvor

"Slabo me zanima šta ministar spoljnih poslova misli o tome. Bio sam prošle godine u Rusiji na Kupu konfederacija, tamo je bilo 15.000 navijača Čilea na stadionu. A stadioni su izvanredni, objekti i trening centri su bili izuzetni. Sve je bilo kao na ostalim svjetskim prvenstvima na kojima sam bio kaa se govori o iskustvu unutar stadiona i atmosferi na utakmicama", rekao je Sautgejt engleskim novinarima.

Jedna od tema koja se često pominje kad je fudbal u Rusiji u pitanju jeste rasizam, ali Sautgejt nije želio ni da čuje o tome.

"Mislim da ne treba da pričamo samo u rasizmu u Rusiji. Treba prvo da počistimo svoje dvorište. U našoj zemlji se i dalje dešavaju stvari koje ne treba da se dešavaju kada pričamo o rasizmu. Mi i dalje upiremo prstom u Rusiju, gdje ćemo biti gosti za dva mjeseca, ali nijesmo riješili probleme u našoj zemlji. Zato mislim da treba da prestanemo da optužujemo druge", rekao je Sautgejt.

Sautgejtu je uslijedilo pitanje da li bi išao na Mundijal kao navijač.

"Lično, bih. Proveo sam neko vrijeme u Rusiji i osjećao sam se izuzetno prijatno, ali jasno je da svako ima svoje lične granice u smislu šta želi i šta mu prija. Situacija se još razvija, tako da zaista ne znamo kako će to izgledati u junu, ali bilo šta što se sad dešava me ne bi spriječilo da odem", rekao je Sautgejt.

Engleska će na Svjetskom prvenstvu u Rusiji igrati u Grupi G sa Belgijom, Panamom i Tunisom.

Portal Analitika