Politika

Potvrda sposobnosti da važna regionalana pitanja rješavamo sami

Premijer Duško Marković danas je na sjednici Vlade pozdravio ratifikaciju Sporazuma o državnoj granici između Crne Gore i Kosova u parlamentu Kosova.
Potvrda sposobnosti da važna regionalana pitanja rješavamo sami
Portal AnalitikaIzvor

- Čestitamo parlamentarnoj većini na Kosovu. To je potvrda naše sposobnosti da važna regionalana pitanja rješavamo sami, a ne da tražimo posredovanje – istako je Marković.

Ratifikovanje sporazuma je, prema njegovim riječima, dobra vijest za bilateralne odnose dvije zemlje, za Kosovo i evropsku perspektivu regiona.

- Kosovo je ovim ispunilo jedan od ključnih uslova za viznu liberalizaciju, i nadamo se da će ona uskoro postati realnost na dobrobit građana Kosova, kao što je to za građane Crne Gore i drugih zemalja regiona. Drago nam je da je Vlada Crne Gore doprinijela rješenju ovog pitanja, uz tradicionalno dobru saradnju između Crne Gore i Kosova i u duhu evropskih vrijednosti i Strategije Evropske komisije za ZapadniBalkan, kao i dobrosusjedske saradnje koju Crna Gora, kao odgovoran regionalni akter i članica NATO, u kontinuitetu sprovodi – poručio je Marković.

Foto: Twitter

Portal Analitika