Fudbal

Pike oduševio tekstom o odnosu s igračima Reala

Odbrambeni fudbaler Barselone Žerar Pike u autorskom tekstu za "Player Tribune" pisao je o odnosu sa igračima Real Madrida i oktrio neke malo poznate detalje.
Pike oduševio tekstom o odnosu s igračima Reala
Portal AnalitikaIzvor

Španski reprezentativac je u interesantnom tekstu iznio neke insajderske informacije.

"Svi znaju da fudbaleri imaju "WhatsApp" grupe. Imam jednu za prijatelje i jednu za saigrače iz Barselone, ali moja omiljena grupa će vas vjerovatno iznenaditi. Prethodne sezone kada je razlika između Reala i nas bila 8, 9 bodova, napravili smo posebnu grupu za igrače španske reprezentacije iz Reala i Barselone."

"Ako samo čitate šta se pojavljuje u medijima pomislili biste da se možda mrzimo. Zapravo, mi smo u normalnim odnosima. Mi se dopisujemo, raspravljamo o taktici i fudbalskoj filozofiji, a čak raspravljamo o knjigama koje čitamo."

"Sve što radimo u ovoj grupi je da razgovaramo jedni s drugima o Barsi i Realu. Mi smo poput male djece. Istina je da za mene sada posebno smiješno što je razlika u odnosu na Real 15 bodova. Zato sam veoma kreativan u svojim postovima."

"Prošle sezone kada su momci iz Reala sve osvojili osjećali su se ugodno. Svaki put kada su me vidjeli na pripremama reprezentacije pričali su sva ona sr***. Smijali bi se i pokazivali mišiće i dobacivali "Hala Madrid."

"Ove sezone raspoloženje se promijenilo. Sve njihove objave na Instagramu izgledaju veoma mračno. Ja napišem: "3 boda, danas, moramo da nastavimo da radimo još više". I pišem im u "WhatsApp": "Zašto ste toliko ozbiljni, momci?" I onda stavim mali emotikon koji plače i kako se smije. Čak sam dao i posedbno ime za ovu grupu: Čestitam," napisao je Pike.

Barselona je poslije 29 kola prva u Primeri sa 75 bodova, dok Real ima 15 manje.

Foto: David Ramos

Portal Analitika