Društvo

Studenti UDG dio internacionalnog tima koji pješači do Santiago de Compostela

Svjetska turistička organizacija organizuje Međunarodnu konferenciju na temu “Vrijednosti ljudskih prava: korištenje moći turizma za promociju unakrsnog kulturnog dijaloga i postizanje ciljeva održivog razvoja”, čiji će učesnici pješačiti 5 dana oko 124 km do grada Santiago de Compostela.
Studenti UDG dio internacionalnog tima koji pješači do Santiago de Compostela
Portal AnalitikaIzvor

UDG studenti među ostalih 110 internacionalnih studenata sa 20 univerziteta iz 16 zemalja svijeta, su prije  dva dana krenuli na jedno od najpoznatijih hodočašća u Evropi. Da bi učestvovali u ovom projektu, studenti su morali da polože nekoliko modula koji su od njih zahtijevani (o istoriji Camino de Santiag-a, o ljudskim pravima, etici, kulturi, održivosti razvoja itd.) i da se fizički i mentalno pripreme za ovaj projekat. Oni će pješačiti različitim rutama, pri čemu će preći preko 100km, spavati u kasarnama, jesti usput i pripremati svoj nastup na Konferenciji koja će biti održana 23.03.2018. godine, gdje će dati različite predloge na temu turizma i izvesti zaključke iz modula koje su morali detaljno obraditi i položiti u pripremnom periodu.

11

Ovakve inicijative su prilika za studente da postanu dio međunarodne studentske zajednice koja je sposobna da komunicira sa društvom, da svoj doprinos i velikom snagom osnaži harmoniju univerzalnih vrijednosti i kreira jaku mrežu za aktivnosti sličnog karaktera u budućnosti.

Portal Analitika