Abiznis

Konstituisan odbor MBA za pomorstvo

Danas je u prostorijama MBA konstituisan Odbor za pomorstvo. Pored predstavnika MBA članovi Odbora su predstavnici Ministarstva saobraćaja i pomorstva, Unije pomoraca, Udruženja pomorskih kapetana, Nimonta, Barske plovidbe, Interloga, a biće proširen sa još nekoliko predstavnika privrede iz ovog sektora. Na sastanku su izneseni brojni problemi koje imaju kako pomorci, tako i privrednici ovog sektora.
Konstituisan odbor MBA za pomorstvo
Portal AnalitikaIzvor

Odbor MBA za pomorstvo je na današnjoj sjednici definisao svoje prve aktivnosti na planu stvaranja što podsticajnijih uslova za funkcionisanje ovog sektora koje se odnose na zakonsku regulativu koju treba što više prilagoditi njegovim potrebama.

Odluku o formiranju ovog sektora MBA je donijela zbog njegove važnosti za razvoj naše ukupne ekonomije. Naravno na takvu odluku MBA je, prije svega, upućivala to što se u ovom sektoru može razvijati biznis, jer je Crna Gora Mediteranska država sa jednom od najljepših obala ne samo na Mediteranu.

Na sastanku su istaknuta očekivanja da će se sa resornim ministarstvom odvijati intenzivna saradnja u cilju donošenja što kvalitetnijih rješenja za ovaj sektor i njegovo unapređenje.

Za predsjednika Odbora MBA za pomorstvo je izabran Milan Dragić, menadžer ove poslovne asocijacije.

Portal Analitika