Politika

Vuksanović: Neću povući kandidaturu u korist Bojanića

Kandidatkinja Socijaldemokratske partije (SDP) na predsjedničkim izborima Draginja Vuksanović predala je danas Državnoj izbornoj komisiji više od devet hiljada potpisa podrške i poručila da počinje borbu za nužno potrebne promjene u Crnoj Gori.
Vuksanović: Neću povući kandidaturu u korist Bojanića
S.G.
S.G.Autor
Portal AnalitikaIzvor
draginjakandidatura"Danas je važan dan za budućnost Crne Gore. Hvala svima koji su podržali moju kandidaturu. Potrebno je da ojačamo Crnu Goru i ubrzamo njen put u EU integracije. Savjesno i odgovorno ćemo brinuti o državnim resursima. U ostvarenju naših ideala nam je potrebna hrabrost. Pobijedićemo, jer nas koji žele dobro svima je mnogo više, a njih koji žele privilegije sebi i svojim porodicama je u Crnoj Gori sve manje“, kazala je Vuksanović.

 

Naglasila je da je potrebno ojačati Crnu Goru i ubrzati njen put u evropske integracije.

 

„Naš zadatak je da umjesto otuđene i neodgovorne partijske elite dođe nova generacija političara koja će Crnu Goru graditi na temeljima socijalne pravde, jednakosti i solidarnosti, jer samo na taj način možemo osigurati da Ustav i zakoni važe jednako za sve. Potrebna je generacija političara koja neće Crnu Goru doživljavati kao privatnu svojinu i svoj plijen, već kao državu koja jednako pripada svim građanima“, kazala je Vuksanović novinarima.

draginja2

Ona je kazala da će savjesno i odgovorno brinuti o državnim resursima i za svaki svoj korak odgovarati narodu.

 

„U ostvarenju naših ideala potrebna nam je hrabrost, a da pobijedimo u borbi koja će biti teška i neravnopravna potrebna nam je snaga uma, odlučnost i znanje“, saopštila je Vuksanović.

 

Upitana da li će odustati od kandidature, što traži većina opozicionih partija, ona je rekla da neće zato što bi to značilo predaju pobjede u ruke kandidatu DPS-a.

 

Vuksanović je navela da je kandidat građanske Crne Gore i da njeni građani imaju pravo da imaju svog kandidata.

 

„Pobijedićemo jer nas koji želimo dobro svima je mnogo više, a njih koji žele dobro samo svojim porodicama i djeci, koji žele da zadrže svoje pozicije i privilegije za sebe i svoje porodice je sve manje“, poručila je Vuksanović.

 

Ona je kazala da je potrebno građansko jedinstvo i pozvala građane da se ujedine u borbi za bolju i ljepšu Crnu Goru.

Portal Analitika