Društvo

Neće biti poništeno odobrenje TV Atlas da emituje program

Savjet Agencije za elektronske medije je na jučerašnjoj sjednici emiteru televizijskog programa Televiziji Atlas dao saglasnost za značajnu promjenu strukture programa, a odbio je prijedlog stečajnog upravnika Atlasa da im se poništi odobrenje za emitovanje.
Neće biti poništeno odobrenje TV Atlas da emituje program
Portal AnalitikaIzvor

Stečajni upravnik Atlasa i povjerioci zatražili su od Savjeta Agencije za elektronske medije da poništi odobrenje za emitovanje zbog navodne „nedozvoljene medijske koncentracije“, koja je ostvarena u trenutku kada je Savjet Agencije dozvolio prenos televizijskog odobrenja sa RTV Atlas na Atlas Media Group.

Direktor Agencije Abaz Džafić rekao je da nije postojala nedozvoljena medijska koncentracija prema zakonu u momentu kada je Savjet donio odluku o prenosu odobrenja.

– Atlas nije tražio da prenese dozvolu za Radio i Televiziju već samo prenos odobrenja za Televiziju. Mi smo sproveli izvršni postupak, što je normalno, jer smo htjeli da naplatimo ono što nam pripada, ali ipak nijesmo uspjeli ništa da naplatimo – rekao je Džafić.

Savjet Agencije juče je donio odluku o raspodjeli sredstava iz Fonda Agencije za pomoć komercijalnim radio emiterima.

Prema njihovoj odluci, raspodjeljivaće se sredstva iz Fonda koja su prikupljena od 1. jula 2016. do 2. marta 2017. godine u iznosu od 264.280,78 eura za programske grantove za povećanje obima, strukture i raznovrsnosti ponude sadržaja posvećenih tematskim oblastima od javnog interesa.

Portal Analitika