Politika

DF i SNP planiraju koaliciju i u Podgorici

Demokratski front i Socijalistička narodna partija postigli su načelni dogovor da nastupe zajedno na izborima u Podgorici, saznaje Pobjeda. Više izvora našeg lista iz ovih političkih grupacija su saopštili da o pitanju zajedničkog nastupa ,,postoji snažna zainteresovanost“ obje strane, pogotovo nakon odbrane vlasti u Beranama.
DF i SNP planiraju koaliciju i u Podgorici
Portal AnalitikaIzvor

– Koalicija koja se pokazala uspješnom u Beranama bi bila odgovor na već dogovoreni savez Demokrata i GP Ura. To je i odgovor na plan DPS-a o samostalnom nastupu kako bi motivisao Bošnjačku stranku i albanske stranke da osvoje jeftinije mandate putem principa afirmativne akcije – rekao je izvor Pobjede blizak i DF-u i SNP-u.

DPS je na prošlim lokalnim izborima osvojio 49.146 glasova, odnosno 29 mandata, DF je osvojio 30.002 glasa i 17 mandata, SNP 14.776, odnosno 8 mandata.

Koalicija Evropsko lice Podgorice, koju čine SDP i Pozitivna, osvojila je 9.454. U SNP-u vjeruju da koalicija sa DF-om ima sinergetski efekat, što se pokazalo na primjeru lokalnih izbora u Beranama.

– Iako je sada politička situacija bitno drugačija, vjerujemo da bi ta koalicija osvojila respektabilan broj glasova i bila najjača opoziciona lista, koja bi u slučaju pobjede opozicije predlagala kandidata za gradonačelnika – saopštio je izvor iz vrha SNP-a. Prema saznanjima Pobjede, tu nije kraj novouspostavljenom partnerstvu Jokovićeve stranke i Demokratskog fronta. – Nakon Podgorice će se vrlo brzo formalizovati i savezi u Baru, Bijelom Polju i Pljevljima. Svugdje gdje ta koalicija donosi sinergiju – rekao je izvor.

Opširnije u Pobjedi...

Portal Analitika