Crna hronika

SDT obustavio postupak protiv Pavićevića

Savjetnik direktora Uprave policije Milovan Pavićević za Dnevne novine sinoć je potvrdio da je Specijalno tužilaštvo još u decembru prošle godine obustavilo izviđajni postupak koji je pokrenut protiv njega na osnovu prijave bivšeg pomoćnika ministra unutrašnjih poslova Vladana Delića.
SDT obustavio postupak protiv Pavićevića
Portal AnalitikaIzvor

Podnosilac prijave je na račun Pavićevića iznio niz optužbi, tvrdeći da usko sarađuje sa nikšićkim kriminalcima, odnosno omogućava šverc raznih roba preko graničnog prelaza sa Bosnom i Hercegovinom.

Optužbe je tada iznio i na račun aktuelnog šefa nikšićke policije Milorada Žižića.

“Koliko su ozbiljne, odnosno neutemeljene tvrdnje u toj prijavi, najbolje svjedoči činjenica da u periodu postupanja Specijalnog državnog tužilaštva ni jednom nisam pozvan da bilo šta pojasnim ili dam izjavu na bilo koje okolnosti. Naprotiv, kao pomoćnik direktora za sektor kriminalističke policije u tom peridu, službeno sam prema specijalnom tužilaštvu i javno putem medija insistirao da se sve navodne optužbe Delića provjere i do detalja ispitaju, a u vezi čega sam iskazao i inicijativu da dam doprinos kako bi se postupak okončao objektivno i efikasno”, kazao je za DN Pavićević.

On je konstatovao da je ova prijava bila ne samo u pravnom smislu neosnova, već i da je unaprijed pripremljena, tendenciozna i iskonstruisana sa jasnom namjerom da mu se lično i profesionalno pokuša nanijeti šteta.

“Osnovni i jedini motiv naručene konstrukcije, bez ijednog dokaza, jeste da pojedine kriminalne strukture koje su bile predmet pažnje kriminalističke policije i nadležnih tužilaštava, skrenu pažnju sa sebe i putem pojedinih medija pokušaju stvoriti negativnu percepciju u javnosti u odnosu na Upravu policije, obzirom da u tom periodu nisam samo ja bio meta takvih napada, i na taj način pokušaj u sebe prikazati kao žrtve policijskog postupanja. Ovakav motiv, koji govori o djelovanju pojedinih pripadnika kriminalnih struktura, i njihovoj namjeri, dokumentovan je u policijsko tužilačkim aktivnostima o čemu su blagovremeno obaviještena nadležna, odnosno postupajuća tužilaštva u tim konkretnim predmetima. Svakako da su se već izvjesno vrijeme stekli uslovi da pravnu zaštitu potražim kod nadležnih sudova u odnosu na pomenutu prijavu, kao i u odnosu na više novinarskih tekstova pojedinih crnogorskih medija, u vezi čega ću se dodatno konsultovati i donijeti odluku u skladu sa svojim i interesima službe”, saopštio je Pavićević.

Portal Analitika