Politika

MARKOVIĆ O ĐUKANOVIĆU: Saradnja odlična, znaju se nadležnosti

Premijer Duško Marković kazao je da sa predsjednikom DPS-a Milom Đukanovićem ima odličnu dugogodišnju saradnju, i da nema bojazni od mogućeg uplitanja u nadležnosti Vlade, ukoliko Đukanović pobijedi na predsjedničkim izborima
MARKOVIĆ O ĐUKANOVIĆU: Saradnja odlična, znaju se nadležnosti
Portal AnalitikaIzvor

Smatra da Đukanović ima nesporni autoritet, ali je kazao da i on ima autoritet.

“Đukanović me za vrijeme mog mandata nikada nije pozvao, ukoliko ja od njega nijesam zatražio neku vrstu konsultacije”, ispričao je Marković.

Marković je kazao da je DPS, nakon višemjesečne analize potreba države i regionalnog konteksta, jednoglasno predložio Đukanovića za predsjedničkog kandidata, a da je on to prihvatio bez problema iako je više puta kazao da ne želi povratak na državničke funkcije.

"Đukanovićev izbor na mjesto predsjednika Crne Gore olakšaće, a ne otežati rad Vladi", ubijeđen je premijer.

Marković vjeruje da će Đukanović pobijediti u prvom krugu i dodaje da ne bi imao problema kao premijer da sarađuje i sa predsjednikom koji bi došao iz redova opozicije.

Zamjenik predsjednika DPS-a kaže da, ako Đukanović bude izabran na mjesto predsjednika države, nije obavezan da zamrzne politički rad.

"Nema zabrane političkog djelovanja, ali je to bio standard, od dolaska predsjednika Vujanovića. Sačekaćemo rezultate predsjedničkih izbora pa ćemo vidjeti kako će se to pitanje riješiti", ocijenio je Marković.

Svako ko krši zakon mora da odgovara, kazao je Marković, komentarišući odlazak jednog od lidera DF-a Milana Kneževića na izdržavanje zatvorske kazne. 

A na pitanje da li vlast, u tom smislu, ima iste aršine prema političkim neistomišljenicima i slučaju Svetozara Marovića, Marković je ponovio da Marović nije dostupan crnogorskim vlastima, navodeći da su se naši državni organi više puta interesovali za Marovića kod kolega u Srbiji.

Marković priznaje da je prisutna negativna percepcija kod građana zbog slučaja Marović.

"Ne možete da kažete da mi upravljamo pravosudnim i policijskim sistemom zemlje u kojoj se pretpostavlja da je on, ali se slažem da nam ta činjenica ne ide u prilog sa aspekta poštovanja sudskih odluka i vladavine prava", rekao je premijer.

 

 

Portal Analitika