Region

Šarićeva grupa osuđena na višegodišnje kazne zatvora

Okružni sud u Ljubljani osudio je u ponovljenom suđenju na višegodišnje kazne zatvora pripadnike narko grupe, koja je bila povezana sa Darkom Šarićem.
Šarićeva grupa osuđena na višegodišnje kazne zatvora
Tanjug.rsIzvor

Ljubljanski Okružni sud osudio je Dragana Tošića na 16,5 godina zatvora zbog trgovine drogom i reketiranja, jer je utvrdio da je Tošić, glavnoosumnjičeni u procesu “Balkanski ratnik”, bio vođa lanca za trgovinu drogom i povezan sa narko bosom Darkom Šarićem.

Kako prenosi slovenačka agencija STA, osim Tošića, sud je proglasio krivim i Dragana Beljkaša i Jakoba Remškara i osudio ih na 16,5, odnosno 11,5 godina zatvora.

U istom procesu osuđene su još tri osobe za trgovinu drogom i reketiranje, dok je šest osoba osumnjičeno za trgovinu drogom.
Trinaesti osumnjičeni je osuđeno za trgovinu i proizvodnju droge, dok sudija još nije izrekao presudu za još dvojicu optuženih.

Kako se navodi, presuda nije konačna, a vrijeme koje su optuženi proveli u pritvoru računaće se kao dio zatvorske kazne.  Optuženi su uhapšeni u maju 2010. godine u saradnji sa srpskim organima i američkom agencijom za suzbijanje narkotika DEA.

 

Portal Analitika