Društvo

Današnja smjena kao nastavak ofanzive DPS-a na nezavisnost RTCG

Današnja smjena dr Vladimira Pavićevića i izbor Ivana Jovetića za novog predsjednika Savjeta RTCG, nastavak su političke ofanzive Demokratske partije socijalista na nezavisnost RTCG - poručuju iz CGO-a.
Današnja smjena kao nastavak ofanzive DPS-a na nezavisnost RTCG
Portal AnalitikaIzvor

''Na prvoj sjednici uz učešće novih članova Savjeta RTCG, Ivana Jovetića i Gorana Sekulovića, realizovan je partijski zadatak i na čelo javnog servisa doveden nekadašnji član Komisije DPS-a za međunarodnu saradnju, evropske i evroatlantske integracije. Ovim je zaokružena druga faza preuzimanja RTCG započeta smjenom nepodobnih članova Savjeta Nikole Vukčevića i Gorana Đurovića i dovođenjem partijskih saradnika Pajovića, Jovetića i Sekulovića'', navodi se u saopštenju.

Oni smatraju da je današnja smjena pokušaj DPS-a da RTCG vrati pod svoju kontrolu.

''DPS je čvrst u namjeri da i ovu instituciju koja je počela pokazivati znake samostalnosti vrati pod svoju kontrolu. Ni dobronamjerni pozivi vlada država partnera Crne Gore, više puta saopšteni javno i diplomatskim kanalima, nisu urodili plodom, a DPS je, kao što smo i najavili, odlučio da svoj naum realizuje do kraja. Izražavamo zabrinutost da će se proces preuzimanja RTCG dovesti do kraja razrješenjem generalne direktorke Andrijane Kadije i direktora Televizije Vladana Mićunovića. Umjesto da proširuju medijske slobode i jačaju nezavisnost javnog servisa, a crnogorske vlasti ovim jasno pokazuju da ne žele da demokratizuju društvo, ali i da nema sumnja da žele da uspore proces pregovora'', zaključuje se u saopštenju.

Portal Analitika