Crna hronika

Pronađena municija, narkotici, sredstva komunikacije...

Službenici Uprave policije MUP-a – Centra bezbjednosti Podgorica su danas, izvršili pretrese na osam lokacija i tom prilikom pronašli i oduzeli izvjesnu količinu municije i opojnih droga, lap top, sredstva komunikacije i druge predmete - saopšteno je iz Uprave polcije. 
Pronađena municija, narkotici, sredstva komunikacije...
Portal AnalitikaIzvor

Nakon ovog pretresa, protiv jednog lica podignuta je kriivčna prijava zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio krivično djelo nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija, dok će protiv jednog lica biti podnijeta prekršajna prijava zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o sprječavanju zloupotreba droga.  

''Naime, službenici CB Podgorica su, 20.03.2018. godine, u koordinaciji i po nalogu nadležnog tužioca, a postupajući po prethodno pibavljenoj naredbi nadležnog sudije za istragu, izvršili pretrese na osam lokacija koje koriste: M.V. (31), I.L.(45), D.B. (30), Ž.D. (39), J.D. (35), N.K. (35) i A.H. (28). Tom prilikom policijski službenici su pronašli i oduzeli sedam mobilnih telefona, od kojih je jedan kriptovani marke „Blackberry“, lap-top, tablet, eksternu hard memoriju, kao i izvjesnu količina opojne droge i municije'', stoji u saopštenju UP. 

Kako dodaju, oduzeti predmeti biće upućeni u Forenzički centar radi vještačenja. 

''Protiv N.K. policijski službenici će nadležnom tužiocu podnijeti krivičnu prijavu zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio krivično djelo nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija. 
Protiv Ž.P, koji se u momentu pretresa zatekao u stanu koji koriste D.B. i Ž.D. biće podnijeta prekršajna prijava zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o sprečavanju zloupotrebe droga. Kod njega je pronađena izvjesna količina narkotika i predmeta koji se koriste za konzimiranje i obradu opojnih droga'', navodi se u saopštenju. 

Portal Analitika