Društvo

Smijenjen Pavićević, Jovetić na čelu Savjeta RTCG

Vladimir Pavićević smijenjen je sa funkcije predsjednika Savjeta Radio-televizije (RTCG). Ivan Jovetić novi je predsjednik Savjeta Radio-televizije Crne Gore (RTCG), odlučeno je na današnjoj sjednici tog tijela.Jovetića je podržalo šest članova Savjeta, Mimo Drašković dobio je dva glasa, dok je jedan član Savjeta bio uzdržan.
Smijenjen Pavićević, Jovetić na čelu Savjeta RTCG
Izvor

Razrješenje je inicirao član Savjeta RTCG Mimo Drašković, a prijedlog su podržali Igor Tomić, Ivan Jovetić, Goran Sekulović i Slobodan Pajović.

Smjenu Pavićevića podržalo je šest članova Savjeta RTCG, dok su tri bila protiv. Glasanje je bilo tajno.

"Fascinira me kako insistirate na raspravi o programsko-produkcionim planovima koji su pali. Smatram da ste doprinijeli rušenju kredibiliteta Savjeta RTCG i predlažem da prva tačka bude glasanje o razrješenju predsjednika Savjeta", kazao je Drašković.

Član Savjeta RTCG, Goran Sekulović, rekao je da Javni servis ne bi trebalo da pravi neke vidljive greške, poput nedavno emitovanog priloga o fašizmu, sa tendenciozno biranim sagovornicima iz Crne Gore i Srbije.

"Kao predstavnik NVO, koje se bave ljudskim pravima, moja obaveza je da dignem glas protiv kršenja ljudskih prava. Pod plaštom demokratije se pokušava manipulisati građanima i pokazati da Crnoj Gori ne prijeti opasnost od četništva", rekao je Sekulović.

Pavićević je, međutim, kazao da mu je potpuno neprihvatljivo pripisivanje RTCG-u da brani četništvo i pokušaj dovođenja Javnog servisa u vezu sa nekim opozicionim strukturama.

Portal Analitika