Podgorica

Del Monako: Podgorica se razvija u dobrom pravcu

Podgorica je grad koja se razvija u dobrom pravcu, posebno u oblasti održivog razvoja, kroz projekte biciklističkih staza, upravljanja otpadom, očuvanja i povećanja zelenih površina, ocijenio je danas ambasador Italije u Crnoj Gori Vinćenzo Del Monako na sastanku kod gradonačelnika Podgorice Slavoljuba Stijepovića. 
Del Monako: Podgorica se razvija u dobrom pravcu
Portal AnalitikaIzvor

Del Monako, koji završava ambasadorski mandat u Crnoj Gori, smatra da je Podgorica grad koji je lijep za život, i u tom smislu se njegova porodica ovdje osjećala veoma prijatno.

“Kao gradonečelnik Podgorice za kratko vrijeme ste uspjeli da uradite zaista puno, fokusirajući se na svakog građanina i njihove potrebe, i to je vidljivo” istakao je ambasador Del Monako u svojoj oproštajnoj posjeti.
“Mi smo se kao lokalna uprava trudili da grad bude po mjeri građana, i to je I obilježilo ovaj mandat. Iako nije bilo sredstava kao ranijih godina, mnoge velike projekte smo završili, usmjeravajući našu pažnju na građanina i njegove potrebe. Naravno, Podgorica je grad koji se izuzetno brzo razvija i raste, i u tom smilu je izazov za svaku upravu da i infrastrukturno i administrativno prati taj razvoj” istakao je gradonačelnik Podgorice Slavoljub Stijepović.
Sagovornici su se saglasili da je saradnja između Glavnog grada Podgorica i Ambasade Republike Italije u Crnoj Gori plodonosna što je rezultiralo mnogim zajedničkim projektima, od kojih se posebno izdvaja izložba kolekcija od 100 crno-bijelih fotografija jedne od najznačajnih umjetnica 20. vijeka – Tine Modoti, koja je održana prošle godine u Podgorici, ali i durgim projektima kroz djelovanje Italijanskog kulturno centra, uz podršku Glavnog grada.

Portal Analitika