Košarka

Povreda Vranješa brine Barane

Najbolji period igre Mornara u porazu u prvom meču polufinala ABA lige od Crvene zvezde u trećoj četvrtini nije prekinut dobrom igrom rivala, već povredom lakta reprezentativca Nemanje Vranješa.
Povreda Vranješa brine Barane
Portal AnalitikaIzvor

Barani su u tom momentu, u 27. minutu meča, smanjili zaostatak sa 21 na 12 poena i djelovali u naletu. Očigledan entuzijazam na terenu je splasnuo Vranješovim izlaskom sa terena, a evroligaš Zvezda znala je to da iskoristi… Do pretjerano ubjedljive pobjede 91:63 u Beogradu u nedjelju.

“Ono što nas sada najviše brine je ozbiljnost povrede Vranješa. Možda smo ga izgubili i za meč u srijedu protiv Groningena u FIBA Evropa kupu, možda i za drugi meč polufinala ABA lige. Uz povredu centra Lukovića, to je za nas skoro nenadoknadivo… Ali, borićemo se da ostavimo bolji utisak u Baru u nedjelju, možda i dočekamo majstoricu”, rekao je trener Mornara, Mihailo Pavićević.

Iza Mornara je najlošija partija od početka godine. Ekipa je šutirala trojke 22-3 i tako je izostalo najjače oružje crnogorskog vicešampiona. Zvezda je imala 14 asistencija više, 11 skokova više, bila bolja u svim segmentima.

“Protivnički igrači su nametnuli jak ritam, a mi se nijesmo snašli. Pred ovu utakmicu plašio sam se i Crvene zvezde i “Pionira” jer su i mnogo bolji timovi od Mornara ovdje gubili. Imali smo veoma loše procente šuta u prvom poluvremenu, a mi bez njega ne možemo da igramo. Razlika je bila prevelika, uspjeli smo malo da je smanjimo u trećoj dionici, ali opet smo pali. Na kraju, mislim da je razlika bila realna. Naše šanse su u drugom meču, ako odigramo vanserijsku utakmicu. Biće teško, ali gledaćemo da do kraja odigramo časno i hrabro”, rekao je Pavićević.

Najbolju partiju u dresu Mornara dočekao je centar Radoje Vujošević. Nikšićanin je odlično odmijenio Uroša Lukovića, ubacio deset poena uz sedam skokova i samo dva promašaja iz igre. Ipak, brzo je opterećen faulovima, što je Zvezdi pogodovalo u finišu.

“Zvezda je ipak zasluženo pobijedila. Nijesmo dobro odgovorili na njihovu agresivnu igru. Žao nam je što nijesmo bolje iskoristili nalet u trećoj četvrtini. Tada smo im dozvolili nekoliko otvorenih šuteva, Zvezda je to kaznila i ponovo se rezultatski “odlijepila”. Sve su to lekcije za meč u Baru u nedjelju.”

Termini revanša već su određeni prvo će Cedevita u nedjelju od 18 časova u Zagrebu igrati protiv Budućnost Volija, a zatim i Mornar protiv Crvene zvezde u barskoj ,,Topolici” od 20 časova.

Portal Analitika