Protokol

Vujanović: Značajno unaprijeđeni odnosi Crne Gore i Italije

Predsjednik Crne Gore Filip Vujanović primio je danas, u oproštajnu posjetu ambasadora Republike Italije u Crnoj Gori, Vinćenca Del Monaka.
 Vujanović: Značajno unaprijeđeni odnosi Crne Gore i Italije
Portal AnalitikaIzvor

Predsjednik Vujanović je konstatovao da su u petogodišnjem mandatu ambasadora Vićenca Del Monaka značajno unaprijeđeni odnosi Crne Gore i Italije. Unapređenju tih odnosa važan doprinos je dala zvanična posjeta Predsjendika Italije Serđa Matarele Crnoj Gori nakon 32 godine od predhodne posjete kao i zvanična posjeta Predsjendika Crne Gore Italiji. Konstatovao je da dvije države imaju blisku saradnju u brojnim oblastima i da je Italija snažno podržala članstvo Crne Gore u NATO-u a kontinuirano i odlučno pomaže integraciju Crne Gore u EU. Sadržajnu saradnju treba unapređivati jer je to zajednički interes dvije države. Ovakvim odnosima Crne Gore i Italije ambasador Del Monako dao je snažan doprinos zbog čega mu je Predsjednik Crne Gore dodijelio Medalju za zasluge. 

1
 
Ambasador Vićenco Del Monako je iskazao zadovoljstvo odnosima Italije i Crne Gore uvjeren da je u svom mandatu afirmisao zajednički interes saradnje uz, izvjesno, mogućnost da se ona nastavi i koristeći prostor  za  nova partnerstva maksimalno unaprijedi. Saopštio je da Crnu Goru doživljava dobrim primjerom regiona i, uz zahvalnost za dodijeljeno odlikovanje, poželio Crnoj Gori dalji prosperitet.
Portal Analitika