Podgorica

Očišćeno atomsko sklonište na Starom aerodromu

Ekipe ’’Čistoća’’ d.o.o. svakodnevno obavljaju poslove iz svoje nadležnosti – manuelno održavanje javnih površina, pražnjenje kontejnera postavljenih na prostoru Glavnog grada i opština u okviru Glavnog grada, kao i uklanjanje nelegalno formiranih odlagališta otpada oko kontejnera i sa javnih površina.
Očišćeno atomsko sklonište na Starom aerodromu
PG Biro/Portal AnalitikaIzvor

Shodno operativnom planu, ekipe su  uz angažovanje mehanizacije čistile su nelegalno formirana odlagališta otpada oko kontejnera i sa javnih površina u sljedećim naseljima: Konik-sa 27 lokacija uklonjeno 11 kiperskih tura raznog otpada; Zagorič-sa 30 lokacija uklonjeno 9 tura otpada.

Grupa radnika angažovana na pojačanom održavanju čistoće javnih površina završila je poslove čišćenja i sakupljanja otpada iz atomskog skloništa na Starom aerodormu.

Za dva dana čišćenja, sa ovog prostora uklonjene su velike količine raznog otpada, koji su nesavjesni pojedinci odlagali u skloništu.

Ovi poslovi su realizovani sa ciljem pripreme prostora za ograđivanje, koje će izvršiti Agencija za stanovanje.

Pražnjenje kontejnera se na teritoriji Glavnog grada i opština u okviru Glavnog grada vrši redovno, prema utvrđenoj dinamici.

Portal Analitika