Crna hronika

Sarvan nije „spremio“ odbranu

Razmatratnje optužnice protiv Emira Sarvana (39) iz Pljevalja, optuženog da je 30. oktobra prošle godine ubio tetku Duriju Pojatić u njenom stanu u Podgorici, juče je odgođeno za 29. mart.
Sarvan nije „spremio“ odbranu
PobjedaIzvor

Ročište je odgođeno na zahtjev optuženog jer, kako je kazao, još nije spremio odbranu. Optuženi Sarvan se tokom istrage branio ćutanjem. Tijelo penzionisane profesorice je 30. oktobra prošle godine oko 15 sati u njenom stanu na trećem spratu, na Bulevaru Svetog Petra Cetinjskog, pronašao rođak, kojem je bilo sumnjivo što se Pojatić ne javlja na telefonske pozive.

Kada je ušao u stan, zatekao je staricu bez znakova života i njenog bratanića kako sjedi pored nje. Pretpostavlja se da je zločin počinjen iz koristoljublja.

Na tijelu je bilo više povreda, a pronađena je i krvava kutlača kojom je, kako se sumnja, Sarvan udarao. Policija je saopštila da je tokom uviđaja konstatovano da nije bilo tragova nasilnog otvaranja, odnosno provaljivanja vrata stana.

Komšije pokojne Pojatić ispričale su da je profesorica u penziji i ranije imala problema sa bratanićem, koji se čudno ponašao. Tvrde i da ga je novčano pomagala.

Portal Analitika