Fudbal

PETKOVIĆ: Prija nam da dođemo kući, vjerujem u pobjedu protiv Kipra

U pripremi za jesen i prvu šansu, Ligu nacija, slijede prve dvije provjere Hrabrih sokola, protiv Kipra u petak u Nikoziji, i Turske narednog utorka na stadionu pod Goricom. Izabranici Ljubiše Tumbakovića okupili su se danas u Podgorici i odradili prvi trening.
PETKOVIĆ: Prija nam da dođemo kući, vjerujem u pobjedu protiv Kipra
Portal AnalitikaIzvor

- Svima nama prija da dođemo u nacionalni tim, da dođemo kući - istakao je u obraćanju novinarima, reprezentativni golman Danijel Petković.

U pripremama za ono što dolazi u septembru, takmičarski pristup prijateljskim utakmicama je obavezan kada je nacionalni tim u pitanju, a Kipar je prvi test u novom ciklusu.

- Kipar mi je nepoznata selekcija, ali nema sumnje da je riječ o timu koji je na domaćem terenu neugodan i opasan. Te, uslovno rečeno, manje selekcije uvijek imaju veliki motiv, igraju tvrdo, žele da se dokažu. I mi moramo tako da nastupimo. Naravno da vjerujem da možemo da pobijedimo - ocijenio je Petković.

Nakon Kipra slijedi Turska, na papiru mnogo jača selekcija. 

- Odlična selekcija, sa mnogo kvalitetnih pojedinaca - dodao je Petković.

Turska je bila rival Crnoj Gori u pripremama za kvalifikacije za Mundijal, 29. maja 2016. godine ,i u Antaliji je slavila golom Mehmeta Topala u posljednjim trenucima meča (1:0).

sokolifscg

- Izgubili smo nesrećno. I tada smo pokazali da možemo da se nosimo sa njima. Očekujem da će pokušati da se nametnu na terenu, bez obzira što su gosti, sigurno vjeruju u svoj kvalitet, ali mi kod kuće uvijek igramo dobro. U svakom slučaju, biće to dvije lijepe provjere - kazao je Petković.

Prvog dana priprema reprezentacija nije bila kompletna. Stefan Savić, Emrah Klimenta i Marko Bakić pridružiće se sjutra saigračima. U kombinaciji za mečeve, od pozvanih igrača, neće biti Boris Kopitović, koji je povrijeđen, kao ni Elsad Zverotić, zbog, kako je saopšteno iz FSCG, porodičnih obaveza.

Prve takmičarske obaveze, Crnu Goru čekaju u septembru u Ligi nacija, novom takmičenju i potencijalnom putu ka Euru. Protivnici našeg tima su - Srbija, Rumunija i Litvanija.

- Očekivali smo lakšu grupu. Od Rumunije smo bili bolji u prethodnim kvalifikacijama, ali to je mnogo dobra selekcija. Srbija je, naravno, specifičan protivnik, zbog rivalstva i činjenice da igramo prvi put. Mi ćemo se spremiti najbolje što možemo, izvući ćemo iz sebe maksimum, pokušati da uradimo nešto više - poentirao je Petković.

Portal Analitika