Turizam

Različitost je bogatstvo

Udruženje belgijsko-crnogorskog prijateljstva organizovalo je u Liježu manifestaciju na konoj je promovisana turistička,kulturna i gastronomska ponuda Crne Gore. Manifestacija je održana u sklopu projekta " Različitost je bogatstvo".
Različitost je bogatstvo
Portal AnalitikaIzvor
Predsjednik Udruženja Goran Vratnica je  kazao da je misija te organizacije  povezivanje iseljenika kojima je Crna Gira na srcu bez obzira na vjersko ili nacionalno opredjeljenje. Počasni predsjednik Saveza asocijacija Njemačke , Vojislav Vuksanović naglasio je da je veoma važno  raditi na unaprjeđenju odnosa  među svim iseljenicima  koji vode porijeklo iz Crne Gore. Ambasador Crne Gore u zemljama Beneluksa , Vladimir Radulović otvarajući izložbu fotigrafija sa crnogirskim motivima iz 19. i početka 20.vijeka i ulja na platnu Slavojke Žarković ,kazao je da umjetnost ruši sve zidove  i razlike među ljudima povezujući udaljene.
Na manifestaciji u liježu izvorne pjesme iz Crne Gore  izvodila je Lea Vratnica u pratnji violonistkinje Ele Gvozdenović. Koncert jeb održala i najpriznatiji belgijski dramski sopran Karol Simons u oratnji jednog od najboljih ovdašnjih pijanista Aleksandra Besanta. Na manifestaciji je prikazana i video orezentacija turističkih potencijala Crne Gore i degustacija nacionalnih jela.
20180310-182150
Portal Analitika