Crna hronika

Rožajci osumnjičeni za lažiranje udesa

Policija je u okviru policijske akcije „Udar“ državnom tužiocu u Osnovnom državnom tužilaštvu u Rožajama podnijela krivičnu prijavu protiv dva lica zbog toga što su lažirali saobraćajnu nesreću, da bi naplatili štetu od osiguravajućeg društva.
Rožajci osumnjičeni za lažiranje udesa
Portal AnalitikaIzvor

„Naime, službenici Odsjeka i OB Rožaje su nadležnom tužiocu podnijeli krivičnu prijavu u redovnom postupku protiv E.H. (42) i M.M. (25), oba iz Rožaja, zbog postojanja osnovane sumnje da su počinili krvično djelo navođenje na ovjeravanje neistinitog sadržaja. Oni su, kako se sumna, ovo krivično djelo počinili na način što su,16.09.2016.godine oko 14,30 časova, telefonskim putem prijavili Dežurnoj službi OB Rožaje da je u selu Paučina došlo do saobraćajne nezgode u kojoj su ova lica učestvovala kao vozači“, saopšteno je iz Uprave policije.

Oni su tom prilikom, sumnja se, policijskim službenicima koji su sačinili zapisnik o uviđaju, prikazali lažne činjenice,  time što su u cilju naplate štete od osiguravajućeg društva, prijavili da su oštećenja navodno nastala u toj saobraćajnoj nezgodi, na osnovu čega je sačinjen zapisnik o uviđaju saobraćajne nezgode.

Policijske aktivnosti u okviru akcije „Udar“ se i dalje nastavljaju.

 

Portal Analitika