Crna hronika

Goranovića traži 150 ljudi

Članovi Gorske službe spašavanja (GSS), policija i mještani od subote popodne bezuspješno tragaju za 52-godišnjim Momirom Goranovićem.
Goranovića traži 150 ljudi
Portal Analitika/Pobjeda/Onogošt.meIzvor

On se izgubio u rejonu Golije, oko 60 kilometara od Nikšića, a njegov nestanak prijavljen je prije dva dana.

Sumnja se da je Goranović upao u neku od brojnih jama nikšićkog sela Golija i da je povrijeđen, a akcija potrage počela je prekjuče poslije podne. 

U subotu ujutro on je, prema riječima mještana, telefonom pozvao brata sa kojim živi u golijskom selu Javljen i kazao mu da je upao u neku jamu, da je povrijeđen i da ne može da se snađe gdje je. Dalje je, kako dodaju, kazao je da se iznad jame vide žice od dalekovoda. Nakon 18h u subotu popodne više se nije ni javljao na telefon.

Od tada, pored GSS-a i policije, više od stotinu mještana pretražuje teren gdje se pretpostavlja da bi Goranović mogao da bude.

Prema riječima mještana Golije, Goranović je u petak veče iz Gornjeg Čarađa krenuo kući kada ga je komšija ostavio u blizini puta koji vodi do njegovog zaseoka. Nestali je tada, kako dodaju, kazao da će da svrati kod košije, ali nije dolazio.

Inače, sela Golije, udaljene 40-ak kilometara od Nikšića, imaju na stotine jama, nepristupačnih i davno zaboravljenih staza koje, i to vrlo rijetko, koriste jedino sve malobrojniji mještani.

Portal Analitika