Podgorica

U planu izdavanje atomskih skloništa

Radnici ,,Čistoće” očistili su prethodnih dana atomsko sklonište između zgrada Splićanki u Aerodromskoj ulici na Starom aerodromu. Iznijeli su na desetine kesa sa smećem, a za danas su najavljeni radionički radovi koje će izvoditi Agencija za stanovanje. Takođe, u planu je i iznajmljivanje atomskih skloništa. 
U planu izdavanje atomskih skloništa
PobjedaIzvor

NAMJENA

Direktor Uprave za imovinu Blažo Šaranović kazao je za Pobjedu da će nakon završetka radioničkih radova, skloništa biti privedena namjeni.

-Rješavamo listove nepokretnosti koji nijesu bili pravilno urađeni za skloništa. Očekujemo ove sedmice da ćemo dobiti te papire i projekat, koje ćemo uputiti Vladi Crne Gore sa zahtjevom da ih privedemo namjeni. Prema ranijem iskustvu, kada su skloništa bila u nadležnosti Ministarstva odbrane i MUP-a, ti prostori koristili su se za tretane i tome slično. Mi nećemo određivati tu namjenu, već je plan da ih oglasimo za izdavanje, pa ćemo vidjeti od volje građana šta će tu da bude. Prije toga ćemo ih urediti kako treba – kazao je Šaranović.

PR Čistoće Senada Mulešković najavila je za danas radnu akciju u skloništu. U planu su radionički radovi Agencije za stanovanje, koja će postaviti ostatak ograde, kako bi zaštitila objekat.

POHVALE

Stanare ovog kvarta obradovala je vijest da će konačno biti riješen dugogodišnji problem sa skloništem. Ivana Rajković pohvalila je radnike Čistoće, koji su uprkos kiši prethodnih dana, iznijeli veliku količinu smeća iz skloništa.

-Ovo je bilo ruglo grada. Tu se okupljala problematična omladina, ostavljali su smeće za sebom, a da ne pominjem galamu koju su stvarali u sitnim satima – kazala je Rajković.

Ona je dodala da bi bilo dobro napraviti neku igraonicu za djecu u skloništu, s obzirom da je u bliizini i dječje igralište.

-Bilo bi lijepo i posaditi zelenila i postaviti još koju spravu za igranje. Problem predstavljaju i automobile koji se parkiraju, pa od njih ne možemo da raste trava – ističe Rajković.

(Opširnije u današnjoj Pobjedi)

Portal Analitika