Politika

Krivokapić zahvalio Mekejnu i Tarneru za podršku na putu ka NATO-u

Predsjednik Socijaldemokratske Partije Crne Gore Ranko Krivokapić je, povodom predstojećeg uručivanja državnih odlikovanja senatoru Džonu Mekejnu i kongresmenu Majku Tarneru, uputio čestitke u kojima naglašava izuzetan doprinos koji su oni dali kako bi Crna Gora postala članica NATO-a.

Krivokapić zahvalio Mekejnu i Tarneru za podršku na putu ka NATO-u
Portal AnalitikaIzvor

Krivokapić je kazao da je Tarner uložio nesebične napore u formiranje crnogorskog kokusa u Kongresu Sjedinjenih Američkih Država.

“Koristim ovu priliku da te, kao iskrenog prijatelja Crne Gore, podsjetim da je naša mala država u posljednjim strategijama Evropske unije okarakterisana kao zarobljena država ali sam uvjeren da ćemo uz tvoju pomoć uskoro uspjeti da ostvarimo demokratiju euro-Atlanskog tipa u Crnoj Gori“, naveo je Krivokapić u pismu Tarneru.

U pismu senatoru Mekejnu, Krivokapić je iskazao zadovoljstvo brojnim međusobnim susretima tokom kojih je Mekejn isticao svoju snažnu podršku težnjama Crne Gore da postane članica NATO-a.

“Izuzetno mi je drago da je moja država, iako još u predvorju demokratije postala punopravna članica NATO-a. Vaš doprinos tome je nemjerljiv a poznat je samo nekolicini nas iz Crne Gore pa koristim ovu priliku da Vam i lično čestitam na priznanju koje Vam je Crna Gore dodijelila”, poručio je Krivokapić.

Portal Analitika