Drašković nije prvak svijeta no 297. bokser planete

Bivši profesionalni bokser Zoran Vujičić, uputio je pismo ministru sporta Nikoli Janoviću kome tvrdi da Ratko Drašković nije svjetski prvak u boksu, već 297. bokser svijeta. Pismo prenosimo integralno.  
Drašković nije prvak svijeta no 297. bokser planete
Portal AnalitikaIzvor

Obraćavam se kao bivši profesionalni bokser teške kategorije i veliki poznavalac kretanja u profi boksu.
Pročitah da je Crna Gora dobila svjetskog prvaka u teškoj kategoriji. Ukucah na Google Ratko Draskovic Boxer, pa na sledećoj stranici box.rec i vidjeh o čemu se radi.

Ratko Draskovic

ranking 297 / 1,232

born 1966-01-24 / age 52
nationality Montenegro
debut 1990-10-04
division heavyweight
residence Niksic, Montenegro
birth place Niksic, Montenegro

2018-03-10
Mathew Ellis
20 13 2 Buergerhaus, Espelkamp
W TKO

vacant World Boxing Union (German Version) Heavyweight Title

Dakle, 297.bokser svijeta je pobijedio 649, koji je u poslednjih 10 mečeva deset puta poražen i nije boksovao od 2015. godine, i postao prvak u verziji World Boxing Union (German Version), ili naški svjetska federacija (njemačka verzija).

Ovo može da obavještava samo crnogorska štampa, jer ipak smo mi potomci onih koji su u slučajnom prolazniku prepoznali ruskog cara prije nekoliko vjekova.

Svjetske federacije su WBC, WBA, IBF, WBO, koje su manje više istog kvaliteta. Postoje i kontinetalne federacije, kao i mečevi za internacional WBC, WBA, IBF, WBO u kojima se bore bokseri sa jakim rejtingom i koji trasiraju put za još veće spektakle. Desetine hiljada su boksera i ne može svako da boksuje za prvaka svijeta.

Nikšićkog boksera sam bukvalno penzionisao 17.12.1994. u Tivtu, kada sam lagano pobijedio Mađara Lajoša Erosa koji je tri mjeseca prije toga u Nikšiću deklasirao nadu Narodne stranke i nikšićkih parajlija i mangupa u pokušaju. Sledeće godine mi je opet doveden isti bokser, bez mog znanja, a ja što ću opet ga pobijedih. Novopečeni samoproglašeni mladi šampion u 53. godini je takođe još jednom boksovao sa Mađarom i bio poražen. Tih godina sam ja bio potpuno sam, imao sam samo kvalitet i šlif beogradskog asfalta.

Slobodan Kačar nije mogao da preboli da Crnogorac tuče boksera koji deklasira njegovog Srbina, pa je prijavio moje pobjede protiv Erosa kao poraze. On je sa njima došao do meča za titulu prvaka Evrope protiv hrvatskog asa Željka Mavrovića i dao mu je dobar otpor.

Ja sam uložio protest uz pitanje kako može čovjek koga sam pobijedio dva puta da boksuje za titulu i dobio odgovor da je kod njih zapisano da imam dva poraza i pobjedu u Beču, kada sam samoinicijativno iznio na ring crnogorski barjak i najavljen Vujičić (Montenegro). Normalno da su prethodna dešavanja bila dogovor Kačara i njegovog dva puta pretučenog pulena.
Ja sam ulazio u ring sa Vladimirom Kličkom koji je 11 godina bio neprestalno šampion svijeta i koji je moj prijatelj i brine o mojoj borbi protiv fatalne vrste bolesti od koje bolujem, MS.

Omladina me obožava i branim ih od gluposti koju podržava i nikšićki gradonačelnik. Ukoliko treba da se izjednači sportski rezultat prvaka svijeta u WBC verziji Dejana Zlatičanina i R.D. prvaka WBU (Njemačka verzija), a postoji zalaganje nekih političkih momčića za to, bila bi to velika sramota i za sport i za državu. Moje je bilo da Vas obavijestim o detaljima koje ne morate znati jer je mnogo sportova i federacija u njima.

Poštovani gospodine ministre, izuzetno cijenim što Vaš kabinet odgovara na obraćanja i molim Vas da vjerujete u moje savršeno poštovanje.

 

Portal Analitika