Društvo

Najgore je prošlo, opada nivo vode

Nakon jučerašnjeg nevremena i poplava koje su zadesile pojedine krajeve Crne Gore, danas je u Rijeci Crnojevića stabilno a nivo vode je niži za par santimetara - kazao je Filip Latković iz vatrogasne službe sa Cetinja.
Najgore je prošlo, opada nivo vode
Portal AnalitikaIzvor

Obilne padavine koje su zadesile Crnu Goru u prethodnih par dana poplavile su pojedine krajeve među kojima je i Rijeka Crnojevića gdje je voda ulazila u restorane i dolazila do pragova kuća mještana. Prestankom padavina i smanjenim intezitetom vjetra, situacija se popravila a nivo vode je niži za par santimetara.

''Situacija je za sada dobra, pao je nivo vode za nekih par santimetara. Stalno smo tu, obilazimo teren - Rijeku Crnojevića, Dodoše i Žabljak Crnojevića - dakle sve ugrožene terene. Obilazićemo i dalje, očekujemo popodne kako su najavili kišu, pratićemo situaciju. Moguće je da će voda i dalje rasti, sve zavisi i od vjetra i kakva će situacija biti na Bojanu'', kazao je Filip Latković iz vatrogasne službe sa Cetinja.

Mještani smatraju da je najgore prošlo.

''Situacija se smirila, voda je u stanju mirovanja. Juče je bilo malo krizno, bili su na udare jaki vjetrovi koji su gurali vodu a dolazila je i do praga naše kuće. Nadamo se da će danas biti stabilna situacija i da ne bude padavina. Mislim da je najgore prošlo, samo da ne bude jakih vjetrova i novih kiša'', kazao je Ivan Bastać iz rijeke Crnojevića.

 </p>

(video: infobiro)

Portal Analitika