Košarka

Šampion van ritma

Treći put u posljednje četiri utakmice Golden Stejt je izgubio, ovog puta na svom terenu od Sakramenta, senzacionalno na svom terenu 98:93. Šampion je u krizi, bez obzira na odsustvo zvijezda - Djurenta, Karija i Tompsona.
Šampion van ritma
ArenaIzvor

U takvoj situaciji, mladi tim iz glavnog grada Kalifornije demonstrirao je odličnu igru i kvalitet. Badi Hild postigao je 22, Skal Labisije 15 poena za Kingse, a Bogdan Bogdanović 11 poena uz nešto lošiji šut iz igre 10-3. Kevin Kuk ubacio je 25, a Nik Jang 15 poena za Golden Stejt. Očekivalo se da odgovornost preuzme Drejmond Grin, krilni centar duel je završio sa svega 14 poena i deset skokova.

 Golden Stejt sada ima minimalne šanse da pretekne Hjuston na prvom mjestu Zapadne konferencije, neće imati prednost u eventualnom finalu Zapada u plej-ofu. Posebno zabrinjavajuće za Golden Stejt djeluje vijest o povredi Kevina Djurenta, koji će odsustvovati dvije sedmice van terena, jer je doživio nepotpunu frakturu rebra u prethodnom meču sa Minesotom.

Boston je do važnog, 47. trijumfa sezone stigao protiv Orlanda našeg Nikole Vučevića 92:83. Baranin Vučević meč je završio sa 12 poena i četiri skoka. Seltiksi su rutinski odradili posao, Teri Rozia i Greg Monro upisali su po 17 poena u trijumfu. Boston se tako učvrstio na drugom mjestu Istočne konferencije, a sva je prilika da je Toronto na vrhu neuhvatljiv, sa deset uzastopnih pobjeda. Oklahoma Siti pobijedila je Kliperse 121:113, a Rasel Vestbruk dočekao je 101. tripl-dabl karijere u ovom trijumfu (16 poena, 11 asistencija i deset skokova).

Portal Analitika