Košarka

Cilja se senzacija

Mornar može samo dobiti iz polufinalnih duela sa šampionom ABA Crvenom zvezdom, bez obzira na rezultat.
Cilja se senzacija
ArenaIzvor

Baš u takvim situacijama, kao u večerašnjem (19 h) duelu u Beogradu, Barani su najopasniji. Crnogorski vicešampion došao je u situaciju da mnogi vjeruju u senzacionalan trijumf ekipe Mihaila Pavićevića na gostovanju evroligašu. To mnogo govori o kvalitetu Barana.

- Mi smo dobrim igrama u protekla tri mjeseca postigli cilj: sad svi misle da Mornar može da igra protiv bilo koje ekipe. To je izuzetan kompliment za nas. Za dvije godine igranja u ABA ligi već smo stekli toliko simpatija u regionu, da ne stižemo ni da odgovorimo na sve čestitke koje svakodnevno dobijamo. Ovaj rezultat je došao iz sjajne atmosfere koja vlada u klubu. Svi smo kao jedan i na to smo vrlo ponosni - rekao je trener Mihailo Pavićević. RASTEREĆENI Pavićević ipak želi da rastereti igrače uoči velikog meča u Beogradu, kao i u susret revanša u Baru naredne nedjelje.

- Bilo bi neumjesno da prijetimo Zvezdi, koja je u proteklih nekoliko godina, na ovim prostorima, apsolutno dominantan tim. Bolju uvertiru za nedjeljnu utakmicu nismo mogli napraviti ni mi ni oni. Mi smo protiv Ostendea odigrali fantastičnu utakmicu, a Zvezda je, u drugom poluvremenu, bila sjajna protiv izuzetno jake Valensije. To sve govori da bi ljubitelji košarke u nedjelju, u Beogradu, mogli da prisustvuju jednoj lijepoj, kvalitetnoj utakmici. Zvezda je sigurno, ne samo u odnosu na nas, nego na sve ekipe u ABA ligi, apsolutni favorit, ali kao što sam bezbroj puta rekao - mi se ne plašimo nikog. I to iz prostog razloga što znamo koliko možemo.

Nastojaćemo da pružimo maksimum u toj utakmici. Da li će to biti dovoljno za pobjedu, vidjećemo. Sigurno da imamo nekih aduta koje ćemo pokušati da iskoristimo na toj prvoj utakmici. Ipak, sve zavisi od Crvene zvezde - rekao je Pavićević.

BEZ BIJELE ZASTAVE

 Od bekovske linije Mornara značiće mnogo. Tražiće se šuterska inspiracija, kao u prethodna dva duela, sa Ostendeom u Baru i Cibonom u Zagrebu. - Pred nama je najvažniji, ali i najljepši dio sezone. Igranje polufinala ABA lige protiv ekipe kakva je Crvena zvezda mislim da je spektakl za sve nas u klubu, ali i navijače. To je praznik i za crnogorsku košarku.

Ne prijetimo Zvezdi, ona je apsolutni favorit, ali mi smo ove godine pokazali da i te kako znamo da igramo kao autsajderi. Ne idemo sa bijelom zastavom u Beograd, pokušaćemo da odigramo egal utakmicu, pa ako nam se ukaže šansa da možda i savladamo Crvenu zvezdu.

Istina, veliki hendikep za našu ekipu je povreda Lukovića. Mislim da je to jedini naš igrač čije odsustvo se ne može nadoknaditi. Pokazali smo, međutim, protiv Ostendea da možemo i bez njega, skupili smo redove, malo promijenili taktiku, i veoma dobro odigrali. Nadam se da će tako biti i protiv Zvezde - kazao je Nemanja Vranješ, bek Mornara. Izostanak centra Lukovića objektivno je veća prepreka za Mornar i od kvaliteta evroligaša Zvezde.

Portal Analitika