Crna hronika

O kavačanima znam samo iz medija

Nikšićanin Radojica Zeković juče je u podgoričkom Višem sudu negirajući veze sa kriminalnim klanovima ustvrdio da mu nije poznato da je njegov bliski prijatelj Igor Božović vođa kavačkog klana a vjenčani kum Vladimir Roganović osoba bliska toj kriminalnoj grupi. 
O kavačanima znam samo iz medija
PobjedaIzvor

- Nemam informaciju da su oni pripadali kavačkom klanu. Ne znam da je Božović vođa bilo kakvog klana niti da je Roganović blizak toj kriminalnoj grupi. Znam da su pošteni i čestiti ljudi i da nijesu članovi bilo kakvog klana. O kavačkom klanu ne znam ništa izuzev ovoga što sam pročitao u štampi – kazao je Zeković odgovarajući na pitanje sutkinje Ane Vuković.

Sa druge strane, petočlana kriminalna grupa kojom po ocjeni Tužilaštva, rukovodi Stevan Stamatović blizak škaljarskom klanu, pokušala je krajem maja prošle godine likvidaciju Zekovića podmetanjem bombe pod auto. Osim Stamatovića kojem se sudi u odsustvu jer je u bjekstvu na optuženičkoj klupi su Milan Lješnjak, Aleksandar Bojović, Dejan Deletić, Đorđije Božović i Stefan Balević.

IZVJEŠTAJI

Sutkinja Vuković juče je pročitala i izvještaj Uprave policije koji se odnosi na procjenu ponašanja Radojice Zekovića u spuškom zatvoru gdje je od 2007. godine na izdržavanju sedamnaestogodišnje zatvorske kazne. U tom izvještaju se navodi da Zeković ne pravi probleme, da se ponaša u skladu sa propisima i ističe se da je u kumovskim vezama sa Vladimirom Roganovićem i Igorom Božovićem koji slove za „visokopozicionirane pripadnike kavačkog klana“.

Branilac okrivljenih, advokat Zoran Piperović naglasio je da je nejasno kakve veze Božović i Roganović imaju sa ovim predmetom jer se oni ne pominju u optužnici. Iz ZIKS-a je stigao i dopis u kom se pominje Zekovićevo poznanstvo sa Stefanom Dukićem, ali je specijalni tužilac Saša Čađenović napomenuo da ,,to nije bitno“.

- Iz toga proizilazi da su onda Božović i Roganović bitni. Zbog čega? Oni se ne pominju u dispozitivu optužnice - uočio je Piperović.

(Opširnije u današnjoj Pobjedi)

Foto: dan.co.me

Portal Analitika