Politika

Lekić iduće sedmice odlučuje da li će podržati Bojanića

Demos još nije donio odluku da li će podržati Mladena Bojanića na predsjedničkim izborima. O tome će odlučiti predsjedništvo partije na sjednici koja će biti održana do kraja naredne sedmice – saznaje Pobjeda.
Lekić iduće sedmice odlučuje da li će podržati Bojanića
PobjedaIzvor

Članica Predsjedništva Demosa Tina Raičević saopštila je juče da predsjednička trka rizikuje da postane predstava u obliku „novog političkog trilera“ zbog skandala sa „viškom neregularnih i manjkom regularnih potpisa“.

- Posebno je poražavajući momenat u čitavoj priči blokada institucija sa DIK-om na čelu, sve sa velikim brojem zaposlenih, koje se, umjesto da rješavaju probleme, proglašavaju nenadležnim – kazala je Raičević, navodeći da neautonomne institucije kao da čekaju instrukcije vrha vlasti koja je sada zauzeta misterijom zapleta oko svog kandidata.

- Najmanje tri su razloga da se najnovija agonija ovog društva hitno zaustavi, možda čak i odgađanjem izbora. Zvanični zahtjevi OEBS-a, na kojima insistira i delegacija EK, nijesu ispoštovani. Zapleti oko potpisa dobijaju dimenzije sve većeg skandala duboko kompromitujućeg za cijelu državu. Blokada institucija je najdramatičniji momenat u cijeloj ovoj priči – saopštila je Raičević.

Prema njenim riječima, paralelno sa ovom agonijom u raznim oblicima se manifestuje „dubina kriminalizovanog društva, od svakodnevnih eksplozija, preko procesuiranja najviših zvaničnika vladajuće partije, do besomučnog zaduživanja Crne Gore, sada već svakih par mjeseci“.

Portal Analitika