Košarka

Hladnokrvni Nando utišao Istanbul uz zvuk sirene! (VIDEO)

Ako je do danas bilo upitno ko će sa vrha dočekati plej-of Eurolige, sada više nema dileme. To će biti CSKA Moskva, i to posle trijumfa u dramatičnoj završnici gdje je prevagu odnio Nando De Kolo hicem u posljednjem sekundu!
Hladnokrvni Nando utišao Istanbul uz zvuk sirene! (VIDEO)
Izvor

Tako je CSKA uzvratio udarac Feneru i servirao mu osvetu zbog poraza u Moskvi, kad je Nikolo Meli iz „odbojke“ srušio protivnika nakon produžetka!

Kod njih ne može bez drame. Šampion iz 2016. godine uzeo je mjeru aktuelnom vladaru Evrope u sudaru dva univerzuma usred Istanbula i tako otišao na tri velike pobjede viška u odnosu na prve pratioce: Olimpijakos i svježe poraženi Fenerbahče - 81:79 (25:23, 19:17, 10:18, 27:21).

Dvije trenutno najmoćnije vojske Starog kontinenta pružile su pravi spektakl u Ulker Areni. Baš kakav se i očekivao... Ali, umjesto pobjede, četa Željka Obradovića morala je da se suoči sa porazom i hladnokrvnim pucnjem Nanda de Koloa.

Poslije vrlo napetog susreta, koji je vidio čak 12 promjena u vođstvu, sve se rješavalo u izuzetno uzbudljivih 120 sekundi čistog taktičkog nadmudrivanja, gdje je Fenerbahče ipak pokazao određenu dozu nervoze, samim tim i slabosti.

Počelo je dobro po Fenerbahče poslije velikog pogotka Bredlija Vanamejkera, čime je zaostatak bio sveden na samo dva poena (72:74) i to u napadu pošto je Andrej Voroncevič ubacio važnu trojku. Umjesto da nastave istim ritmom, izabranici Željka Obradovića su psihički potonuli i dozvolili rivalu da ipak ostvari pobjedu. Tačnije, CSKA je pokazao da je u ovom trenutku stabilniji tim i da više zaslužuje mjesto na vrhu Evrolige.

 

Portal Analitika