Rukomet

Johanson: Crna Gora kvalitetnija od Poljske

Ženska rukometna reprezentacija Crne Gore kvalitetnija je od Poljske i želi pobjede u oba međusobna duela, kazao je selektor Per Johanson.
Johanson: Crna Gora kvalitetnija od Poljske
Portal AnalitikaIzvor

Crnogorske rukometašice okupile su se danas u Podgorici i počele pripreme za nastavak kvaifikacija za Evropsko prvenstvo.

Očekuju je dueli sa Poljskom, u srijedu u Gdinji i u subotu u Bijelom Polju.

Johanson je kazao da crnogorske rukometašice čeka naporan rad u narednih nekoliko dana i dvije veoma teške utakmice.

"Želimo da pobijedimo u obje, da izborimo plasman na Evropsko prvenstvo i da naredno okupljanje iskoristimo za druge stvari. Svjesni smo, ipak, da nas čeka jak protivnik", rekao je Johanson.

On je naglasio da je crnogorska reprezentacija kvalitetnija od Poljske.

"Poljska nije stigla do osmine finala Svjetskog prvenstva, ali je u Njemačkoj dobila Švedsku. Nadam se da ćemo odigrati dobro u gostima, a onda dobiti svu moguću podršku kada se budemo sastali u Bijelom Polju. Cilj nam je da dobijemo bar jednu utakmicu, ali želimo da trijumfujemo na obje", kazao je Johanson.

On je kazao da je zadovoljan formom izabranica, ali ne i činjenicom da nema nekoliko igračica sa Svjetskog prvenstva.

"Milena Raičević je nakon Svjetskog prvenstva igrala veoma dobro za Budućnost, a i Jelena Despotović je odlična u Mađarskoj. Polazna tačka nam je dobra, ali je problem što je povrijeđena Đurđina Malović i što nema Eme Ramusović. Nismo imali sreće sa njom, ali to je sport”, rekao je Johanson.

On je na prvom treningu od devet internacionalki imao samo golmanku Ljubicu Nenezić.

Od sjutra će se na treninzima priključiti Majda Mehmedović, Jovanka Radičević, Jelena Despotović, Anđela Bulatović, Katarina Bulatović, Andrea Klikovac i Bobana Klikovac, dok u nedjelju stiže Marina Rajčić.

Portal Analitika