Abiznis

Poželjna intenzivnija ekonomska saradnja Crne Gore i SAD-a

Guverner Centralne banke Crne Gore dr Radoje Žugić sastao se sa zamjenikom šefa političke i ekonomske sekcije Ambasade Sjedinjenih američkih država u Podgorici, Vivek Jošijem.
Poželjna intenzivnija ekonomska saradnja Crne Gore i SAD-a
Portal AnalitikaIzvor

Guverner Žugić je upoznao Jošija sa stanjem u bankarskom sektoru, čiji su svi  parametri poslovanja unaprijeđeni u prethodnoj godini, kao i sam sistem u dijelu većeg nivoa stabilnosti i sigurnosti. Guverner je dodao i da su uočene ranjivosti u sistemu u prethodnom periodu značajno smanjene.

Na sastanku je bilo riječi i o saradnji CBCG sa MMF-om i njihovim pozitivnim ocjenama o stanju crnogorske ekonomije tokom prethodne misije.

Sagovornici su izrazili zadovoljstvo dosadašnjom saradnjom između Crne Gore i SAD-a, uz očekivanje da će ista biti dodatno unaprijeđena u budućem periodu, posebno u segmentu ekonomije, i to kroz veća ulaganja američkih investitora u našu zemlju, za koja već postoji interesovanje. Guverner i g. Joši su saglasni da  bi trebalo dodatno podsticati interesovanje američkih investitora, posebno u dijelu finansijskog sektora.

Portal Analitika