Politika

Čađenović: Niko nema pravo da kandidaturu podupire lažnim potpisima

Ne postoji nesporazum između mene i Marka Milačića, niti bilo kakvo nerazumijevanje u odnosu nanjegovu kandidaturu. Svaki punoljetni građanin ima pravo da se kandiduje za predsjednika, pa i on, naravno. Ali, ono što niko nema pravo je da vlastitu kandidaturu podupire lažnim potpisima, odnosno zloupotrebom i krađom identiteta onih građana CGkoji ga nisu podržali svojom voljom - poručio je Veljko Čađenović, sekretar DIK-a.
Čađenović: Niko nema pravo da kandidaturu podupire lažnim potpisima
Portal AnalitikaIzvor

''Ja sam prihvatio ovu odgovornu funkciju, ispred DF, upravo da bih spriječio zloupotrebe i malverzacije, koje su uglavnom dolazile od režima, a u ovom trenutku i od Prave CG, koja za sebe kaže da je opozicija.Ja sam ozbiljan čovjek, i ovakobih se ponašao prema svima, pa i prema kandidatu iza kojega je stala i moja stranka. Problem Milačića i drugih kandidata koji su uhvaćeni u nedozvoljenim radnjama nije u Velju Čađenoviću, ili bilo kojem drugom članu ispred opozicije u DIK-u, nego u njima samima i spremnosti da falsifikuju potpise građana koji im nisu dali nikakvu podršku'', kazao je Čađenović.

On je dodao da je očekivao da Marko Milačić uputi izvinjenje građanima.

''Ja sam očekivao da se Marko Milačić izvini građanima čiji su potpisi zloupotrebljeni, i objasni kako se njihovo ime našlo među onima koji su oštećeni. Meni lično ne smetaju nikakve prijave, jer sam čist i nevin, a ničije ime i prezime nisam ukrao. Još uvijek ne gubim nadu da će umjesto priče o prijavama, Marko Milačić, za koga još uvijek vjerujem da je čestit mladi čovjek koji je promovisao program  smjene političkih generacija na pošten način, uputiti izvinjenje, kako meni lično, tako i onima koji ga nijesu podržali kao predsjedničkog kandidata, a čije se ime nalazi na njegovom spisku'', istakao je Čađenović.

On je dodao da Milačić bukom prikrije ''sramotnu operaciju''.

''Ne bi bilo dobro da se izvede konačni zaključak da se Marko Milačić ponaša kao neko ko je uhvaćen u vršenju kriminalnih radnji, a onda tu činjenicu želi da prikrije tako što će praviti histeričnu buku kojom želi da prikrije tu sramotnu operaciju. Milačiću, budi dostojan svojih predaka, javno se izvini, i to će meni biti dovoljno'', zaključio je Čađenović.

Portal Analitika