Ostalo

Pet medalja za crnogorske juniore, Divna Ratković pred pozivom za tim Evrope

Crnogorski reprezentativci do 12 i 14 godina boravili su 15 dana u razvojnom kampu Evroposke teniske asocijacije gdje su igrali i ETA juniorske turnire.
Pet medalja za crnogorske juniore, Divna Ratković pred pozivom za tim Evrope
Portal AnalitikaIzvor

Selekcija do 14 godina koju predvodi Ivan Nikolić vratila se sa pet medalja, tri bronzane i dvije srebrne.

Na prvom turniru Matija Samardžić i Divna Ratković osvojili su bronzana odličja. Matija je savladao predstavnika Turske, Ataka Tarahana 6:3, 6:3, pošto je u polufinalu poražen od Kalina Ivanovskog iz Makedonije 6:3, 6:3. Mihailo Papović je poražen u prvom kolu od Viktora Markova iz Bugarske 6:1, 6:1.

U dublu, Papović i Samardžić takmičenje su završili u drugom kolu pošto je od njih bio bolji par iz Turske, Karahan/Atlamis 7:6, 6:1.

Kod djevijčica Divna Ratković je u meču za treće mjesto savladala Duru Jargmun Durgun iz Turske 6:2, 6:0. Ratković je u polufinalu poražena od pobjednice turnira, Aleksandre Simeeve 7:5, 3:6, 6:4. Bojana Nikčević se zadovoljila učešćem u drugom kolu gdje je poražene od Turkinje Durgun 6:3, 6:2, koja je kasnije igrala za treće mjesto sa Divnom Ratković.

U dublu su Ratković i Nikčević briljirale i osvojile srebrnu medalju poslije poraza od Makedonki, Simeeve i Stojanove u tai brejku 6:1, 1:6, 10:8.

Na drugom turniru Samardžić je poražen u četvrtfinalu od Bugarina Ilijana Radunova 6:3, 6:2, dok je od Papovića u prvom kolu bio bolji Turčin Cem Atlamis 6:2, 6:1.
Naš dub Samardžić/Papović je uspio da se plasira u finale i okiti srebrnom medaljom poslije poraza u tai brejku od Atlamisa i Karahana iz Turske 3:6, 6:3, 10:6.

Divna Ratković je briljirala i na drugom turniru osvojivši bronzanu medalju poslije pobjede nad Moldavkom Juliom German 6:1, 6:2. Bojana Nikčević je zaustavljena od Jorman Durgun iz turske u drugom kolu 6:1, 6:1.

U dublu su Ničević i Ratković poražene u polufinalu od kombinacije Kobidze i Cindzadze iz Gruzije 6:4, 6:4.

Razvojni kamp za tenisere do 12 godina je trajao od 07. do 12. marta poslije čega je slijedio ETA turnir. Našu selekciju u sastavu Iva Lakić i Jovan Tomović predvodio je selektor Vojislav Dobrković. Iva Lakić, koja je bila najmlađi učesnik kampa poražena je u drugom kolu turnira od Turkinje Deniz Turan 6:0, 6:1, dok je Tomović poslije odličnih partija zaustavljen u osmini finala od Bjelorusa Marjana Draždoviča 6:2, 6:0.

U turnirskom dijelu je učestvovao i Balša Đoković koji je poražen u drugom kolu od Bruna Kokota iz Poljske 7:5, 6:1.

Kamp Evropske teniske asocijacije vodili su eminentni treneri Goran Ševčenko i Viktor Kabral. Svojim dobrim igrama Divna Ratković je najvjerovatnije zaslužila učešće u ITF timu Evrope, a istom se nada i Matija Samardžić.

Portal Analitika