Politika

Raičević: Predsjednička trka rizikuje da postane predstava

Članica Predsjedništva Demosa Tina Raičević ocijenila je da predsjednička trka rizikuje da postane predstava u obliku novog političkog  trilera zahvaljujući novim skandalima sa potpisima, "po svemu sudeći viškom neregularnih i manjkom  regularnih".
Raičević: Predsjednička trka rizikuje da postane predstava
Portal AnalitikaIzvor

"Posebno je poražavajući momenat u čitavoj priči blokada brojnih institucija na čelu sa DIK-om, sve sa velikim brojem zaposlenih, koje umjesto da rješavaju probleme se proglašavaju nenadležnim. Neautonomne istitucije kao da čekaju instrukcije vrha vlasti koja je sada zauzeta misterijom zapleta oko  svog kandidata", navela je Raičević u izjavi dostavljenoj Portalu Analitika.

Kako je naglasila, najmanje su tri razloga da se najnovija društvena  agonija hitno zaustavi, možda čak i odlaganjem izbora- zvanični zahtjevi OEBS-a, na kojima insistira i delegacija EK, nijesu ispoštovani, zapleti oko potpisa koji dobijaju dimenzije sve većeg skandala duboko kompromitujućeg za cijelu državu, kao i blokada institucija ta koju ističe da je po težini nadramatičniji momenat u cijeloj priči.

"Paralelno sa ovom agonijom, u raznim oblicima se manifestuje dubina kriminalizovanog društva, od svakodnevnih eksplozija, preko procesuiranja najviših zvaničnika vladajuće partije do besomučnog zaduživanja Crne Gore sad već svakih par mjeseci", zaključila je Raičević.

Portal Analitika