Vozite oprezno, mokri kolovozi, mogući odroni

  U Crnoj Gori jutros se saobraća po mokrim i klizavim putevima, saopšteno je iz Auto-moto saveza (AMSCG).


Vozite oprezno, mokri kolovozi, mogući odroni
MinaIzvor

Iz AMSCG su upozorili da na pojedinim dionicama ima zaostale vode, dok je na onima koje prolaze kroz usjeke moguća pojava odrona.

Oni su vozačima savjetovali oprezniju i strpljiviju vožnju i obavezno poštovanje pravila saobraćaja.

Upotreba zimske opreme obavezna je do 31. marta na putevima gdje je to naznačeno saobraćajnom signalizacijom, bez obzira na vremenske uslove.

Između Crne Gore i Srbije, na graničnom prelazu Dobrakovo, saobraća se jednom trakom naizmjenično za sve kategorije vozila. Saobraćaj je regulisan semaforskom signalizacijom.

Neprohodni su putevi Mioska – Semolj - Boan i Trešnjevik - Andrijevica.

Na magistralnom putu Cetinje – Budva, na dionicama Brajići – Lapčići i Košljun - Zavala saobraća se jednom trakom naizmjenično, korišćenjem semafora.

Na dionici Ulcinj - Krute će, zbog izvođenja radova doći će do potpune obustave saobraćaja za sve vrste vozila.

Na putu Petrovići – Vraćenovići zbog izvođenja završnih radova saobraćaj se za sve vrste vozila zaustavlja od osam sati i 30 minuta do deset sati i 30 minuta i od 12 sati i 30 minuta do 14 sati.

Zbog druge faze rekonstrukcije puta Petrovac – Podgorica, od raskrsnice sa obilaznicom Golubovci do raskrsnice sa putem za aerodrom, promijenjen je režima saobraćaja sa dvosmjernog na jednosmjerni.

Zbog miniranja na južnom portalu tunela Vežesnik auto-puta Bar - Boljare, na prvoj sekciji Smokovac - Uvač - Mateševo saobraćaj će biti obustavljen do 30 minuta u terminima od jedan do pet sati, od deset do 12 sati i od 14 do 16 sati.

Zbog izgradnje pješačke staze uz magistralni put Risan - Perast promijenjen je režim saobraćaja sa dvosmjernog na jednosmjerni.

Do završetka rekonstrukcije na regionalnom putu Cetinje – Njeguši saobraćaće se jednom trakom naizmjenično.

Zbog rekonstrukcije puta Krstac Lovćen - Ivanova Korita saobraćaj je sa dvosmjerenog preusmjeren na jednosmjerni.

 

 

Portal Analitika