Fudbal

Arapi spašavaju Milan?

Saed al Falais, član vladarske porodice Dubaija, razmišlja o kupovini italijanskog kluba.
Arapi spašavaju Milan?
Izvor

Iako Milan ne igra loše u posljednje vreme, mada o tituli može samo da sanja, navijači su nezadovoljni. Jer imperija koju je Silvio Berluskoni prodao sumnjivom Kinezu Jonghong Liju tone iz dana u dan. Ogromni dugovi i loša atmosfera, što u klubu, što na tribinama, ukazuju da do promjene mora doći uskoro ili će izaći na zlo.

I čini se da se tračak promjene polako rasplamsava daleko od Apeninskog poluostrva, ovaj put u Arapskoj pustinji. Tačnije u Dubaiju, gdje jedan od članova moćne vladarske porodice Al Maktum, Saed al Falais razmišlja da preuzme Rosonere. On je vlasnik grupe kompanija "Interantional Triangle" koje se na svjetskom nivou bave trgovinom, nepokretnostima i izgradnjom, tako da mu novca neće faliti.

Za Milan je ovo potencijalno dobra vijest pošto je jasno da se Kinez našao u problemima do guše, pošto je ušao u projekat koji je očigledno preveliki zalogaj za njega. Da nije sve u parama, vidi se upravo na njegovom primjeru vođenja milanskog kluba koji je velikim dugovima i uskoro bi mogao da doživi preuzimanje od američkog hedž fonda "Elliot Management", kojem Li duguje nekoliko stotina miliona dolara.

Portal Analitika