Košarka

PAJOVIĆ: Publika bodri plavo- bijeli klub

Sportski direktor Košarkaškog kluba Budućnost Voli Gavrilo Pajović dao je intervju za klupski sajt, koji prenosimo integralno.  
PAJOVIĆ: Publika bodri plavo- bijeli klub
KK Budućnost/Portal AnalitikaIzvor

Vi ste neko ko već dugo živi sa klubom i odlično poznajete košarkašku situaciju u regionu. Šta za Budućnost Voli znači  predstojeća utakmica? Da li prolazak u finale ima širi značaj od  klupskog?

Kao dijete Budućnosti, njen igrač i kapiten, a već dugi niz godina i sportski direktor  mogu reći da predstojeća utakmica sa ekipom Cedevite nam mnogo znači jer pobjeda donosi toliko željeno finale i navjeći uspjeh u istoriji kluba kad je ABA liga u pitanju.   To ni ujedno bila velika pobjeda ne samo za naš klub već i za naš grad i državu.

Možete li izvući neki zaključak na kraju sezone?

Naravno da možemo zaključiti da je ovo bila jedna uspješna sezona u kojoj smo napravili odlične rezultate. Moram spomenuti osvajanje Kupa Crne Gore u jednoj fantastičnoj utakmici sa ekipom Mornara, zatim četvrtfinale Euro kupa I drugo mjesto u ABA ligi koje nam daje prednost domaćeg terena u polufinalnim utakmicama sa Cedevitom.

Kako ste zadovoljni načinom rada sa mladim selekcijama, školom košarke i odnosom prema mladim igračima?

- Veoma sam zadovoljan. Moram istaći da nam je kompanija Voli kupovinom dvorane u Donjoj Gorici obezbijedila vrhunske uslove za rad i napredak mladih igrača, možda čak i najbolje u regionu. Sve naše selekcije počev od škole košarke pa do juniorske selekcije postižu zapažene rezultate i evidentan je napredak igračkog kadra u svim selekcijama.

Ulazak u finale je realna mogućnost, da li smatrate da je i osvajanje

šampionske titule realna mogućnost za Budućnost Voli?

Smatram da smo kao ekipa rasli svih ovih godina I da je dosta energije, truda I rada uloženo, tako da je sportski nadati se ulasku u finale, a onda je sve moguće.

Koji protivnik predstavlja najveći izazov na putu ka osvajanju vrha?

Ekipe Crvene zvezde i Cedevite  su opravdale ulogu favorita i našle se u samoj završnici. Nama je trenutno Cedevita navjeći protivnik i mislimo samo na tu utakmicu.

Šta očekujete od meča sa Cedevitom?. Šta možete navesti kao prednost Budućnost Volija, a šta kao najveći izazov?

- To je naš dobro poznati protivnik  jer smo ove sezone odigrali pet međusobnih utakmica tako da je neko posebno iznenađenje praktično nemoguće. Kao prednost apsolutno navodim domaći teren, našu fantastičnu publiku i naše Varvare bez kojih ne bismo mogli postići ovako sjajne rezultate.

Kao neko ko je osjetio šta podrška publike znači igračima, možete li napraviti poredjenje- navijači Budućnosti nekad i sad?

- San svakog igrača je da igra pred punim tribinama. Jas am imao tu čast i privilegiju da to i osjetim.  Neko veće poređenje je teško napraviti, ai mogu reći da podgorička publika voli svoj klub I da to pokazuje iz utakmice u utakmicu.

U zadnje vrijeme raste broj navijača na tribinama Morače. U poređenju sa prethodnim godinama, klub ima značajno veću podršku, da li mislite da je dostignut jedan od ciljeva koje ste postavili u prethodnom periodu- da se grad vrati svom klubu?

Primjećujem da se publika vratila u dvoranu i da veoma dobro bodri naš plavo- bijeli klub.  Jedan od ciljeva je bio i povratak publike u dvoranu I mislim da smo u tome uspjeli.

Portal Analitika